.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Sunday, July 28, 2013

27 julai _♥

Assalamualaikum~



" Dua impian tahun ni tercapai, tersegan dan termalu. Terima kasih buat anda dan anda "
- kemal sijulailailai -




HAPPY BITRHDAY buat akmal jaafar yang suda tua.
Moga berbahagia sentiasa dan jangan meminta lagi yang ntah apa apa.
Kekekeke~




* tema oren tu yang sangat tak bole blaaa! *



COP! kirimkan ucapan terima kasih kepada family kau wahai kemal. Dorang memang gila sporting. Next! Sila buat buat surprise nanti yeee~ *salahkan sheera atas segala kantoi. sheera lagi. kahkahkah!





That moment bila kau da plan berbuka puasa dengan sepupu kesayangan, tapi akhirnya tak jadi sebab ada hal, in the end jumpa kat luar pula time berbuka, meja nak sebelah sebelah pulak.. haaa bagus :) geram ngan dak kecik ni. jumpa raya nanti~



nota kaki : hoi kemal, kemain aku postpone entri pasal jun semata mata untuk kau punye entri. ok tetibeee~



★★ suda bole mengidam untuk tahun depan ni. jyeahhh! :p

Saturday, July 13, 2013

THIS ! _♥

Assalamualaikum~




Brad Pitt About His Wife : 

"My wife got sick. She was constantly nervous because of problems at work, personal life, her failures and problems with children.

She has lost 30 pounds and weighted about 90 pounds in her 35 years. She got very skinny, and was constantly crying. She was not a happy woman.

She had suffered from continuing headaches, heart pain and jammed nerves in her back and ribs. She did not sleep well, falling asleep only in the morning and got tired very quickly during the day.

Our relationship was on the verge of break up. Her beauty was leaving her somewhere, she had bags under her eyes, she was poking her head, and stopped taking care of herself.

She refused to shoot the films and rejected any role. I lost hope and thought that we’ll get divorced soon…

But then I decided to act on it. After all I've got the most beautiful woman on the earth. She is the idol of more than half of men and women on earth, and I was the one allowed to fall asleep next to her and to hug her shoulders.

I began to pamper her with flowers, kisses and compliments. I surprised her and pleased her every minute. I gave her lots of gifts and lived just for her. I spoke in public only about her. I incorporated all themes in her direction. I praised her in front of her own and our mutual friends.

You won’t believe it, but she blossomed. She became even better than before. She gained weight, was no longer nervous and she loved me even more than ever. I had no clue that she CAN love that much.

And then I realized one thing: The woman is the reflection of her man.

If you love her to the point of madness, she will become it. " - Brad Pitt, A Secret of Love




★★ indahnya kata seiring dengan tindakan~

Thursday, July 11, 2013

what happened on these three days _♥

Assalamualaikum~



 * sebelum Ramadhan *



* Ramadhan pertama *



* Ramadhan kedua. Happy birthday bos kesayangan kami, Sam *




nota kaki : Salam Ramadhan kesemuanya :)



★★ kita tengok keje pukul 8 balik pukul 4 ni macam mana pegi dia +_+

bye june *1 _♥

Assalamualaikum~



TARIKH : 1, 2 & 8 Jun 2013
TEMPAT : Muar & Sungai Buloh
TAJUK CERITA : Saya part time pengapit. kekeke~




Tanggal 1 Jun 2013, seorang Lyana Hisham suda menjadi isteri yang sah kepada Muzzakir Shukri. Sorry awak, saya sampai sampai je terus pegi makan sebab da selesai pon sesi akad nikah tu. Mujurlah majlis tu tak habes lagi. Sempat kita berjumpa. heee~


 * cantiknya diaaaa! tak sangka dulu dulu kita selalu berhuha-huha sekarang da jadi isteri orang tak dapat nak huha-huha lagi. heee *



 * peneman saya dunia akhirat :) *



Tanggal 2 jun 2013, majlis bersanding pulaa.


* you two look so sweet. Tak lupa juga pengapit awak yang gorgeous, haihh suda lama tak jumpa *



* Dua dua gadis ni nak jadi isteri orang da tahun depan. yeahhh eksaited! *



* ini peneman tegar jugak! ;p *



Setelah selesai akad nikah dan sesi bersanding di Muar, minggu berikutnya pulak berlangsung majlis bertandang di Sungai Buloh. Ehemm, dirikuh suda dirisik untuk menjadi pengapit la pulak. Niat di hati untuk mengambil berkat, so terima aje lah kan. hee~


* with roomate tegar, Liz dan si pengantin. Kalau jadi pengapit memang semua gambar kena pegang span ke macam mana +_+ *



* Liz beriye suruh ajak si kecik Ain ikot skali. Baguslah jadi peneman si Liz ni. heee *



* we are the bridesmaids. Da macam reunion la pulak dengan dak ni. Belajar sesama masa matrik dan di UKM suatu ketika dahulu *



* kawan kawan di UKM dulu. hee rindu rindu *



Selamat pengantin baru buat kamu berdua. Semoga berbahagia selalu. Dipermudahkan segala urusan. Moga dapat melahirkan anak yang comel comel taw!



nota kaki : that moment bila tengok gambar kawen lyana ni kat ofis, memasing jerit terkejut tengok gambar tu sebab ingatkan dirikuh yang kawen. gilaaaaa! muka kami mana sama +_+


★★★ happy for others :)
Related Posts with Thumbnails