.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Friday, June 21, 2013

print screen *6 _♥

Assalamualaikum~




★★★ bahagianya bahagianya :')

Wednesday, June 19, 2013

wordless wednesday _♥

Assalamualaikum~




★★ mari menyetan :')

Sunday, June 16, 2013

forever _♥

Assalamualaikum~



Suda ku khabarkan pada kakak ku yang kengkonon jauh di sana, moga kirimkan gambar gambar melacur kamera kami di holiday yang lalu. Sesampai nye sampul di rumah, tidak ku sangka manisnyaaa kakak ku ini. Saya terharu dengan seorang noor shahida. heee~




TARIKH : 11 & 12 Mei 2013
TEMPAT : Melaka Bandaraya Panas
TAJUK CERITA : Rindu kakak kakak saya T.T





nota kaki : moga kakak kakak saya bertabah menghadapi apa jua cabaran. sweet sangat mereka sayang saya. saya sayang awok awok juga. heee~ next! air terjun :')


★★ sahabat dunia akhirat saya suda bahagia. saya bila pula? :)

Thursday, June 13, 2013

kuikuikui _♥

Assalamualaikum~



* da sampai malaysia woi. esok kat sentul woi. hiks! *
credit to : oneFm



★★ syikinnnnnn! enjoy ur last day jadi anak dara. eh! hehehe~

Saturday, June 8, 2013

untuk kawan kawan je *7 _♥

Assalamualaikum~


TARIKH : 17 Februari 2013
TEMPAT : Shah Alam International Circuit
TAJUK CERITA : Ladies Kart Challenge

P/S : Sengaja baru sekarang up cerita ini sebab nak bagi kawan kawan lupa apa yang terjadi dan baca semula cerita jujur dari kuh! ;p



Pada mulanya, my sayang, Syikin ajak join main go-kart. Nak pakai ramai orang dan nak perempuan saja katanya. Dirikuh terus menolak mentah mentah, almaklum tu race kowt, dengan tak reti nak bawa kereta bagai nye, nak suruh participate? memang berlanggar lah nampaknyaaa~


Tapi Syikin beriye iye suruh join gak. Nak suka suka je kononnya. Tambah pula si Sheera beriye ajak sebab nak cuba gak. Akhirnya dirikuh tewas. Teringin gak nak drive kete laju laju ni. Tapi nak berlawan? haihh lantakkan ajee~


* muka haruslah acah acah tak cuak walauuuu pon brek dengan pedal minyak pon tak tahu kat mana kannn! *


* tak taw la kenapa jodohkuh dengan no 4. Senantiasa dengan no 4. Patot la malang ajee. ok syirik *


Memandangkan ada dalam 80 orang ladies yang join challenge ni, so diadakan qualifying yang dipecahkan kepada 4 group. Dirikuh team B. hee. Dimulakan dengan sesi cuba cuba nak sesuaikan diri dengan go-kart tu dalam masa yang ditetapkan. Tak ingat sebenarnya berapa lama. Tuh yang belum habes masa tetibe pegi ke lorong tamat sebab tengok macam da takde sape dalam circuit. Lepas tu kena soal dengan petugas "kenapa masuk sini? taknak main lagi ke?". Dirikuh pon jawablah "Ingatkan da habes masa sebab macam da takde orang je" haihhh malu betei!


Lepas sesi cuba cuba adalah sesi qualifying, dengan masa terpantas akan masuk ke peringkat final terus. Hanya 40 orang dengan masa terpantas je yang layak. Gittew~


Dalam cuak cuak kengkonon taknak sesangat main mende alah ni, kemain kedudukan depan sekali dirikuh amek okey, orang pertama lagi yang dilepaskan ke circuit. heee. Ok da boleh cerita apa yang terjadi sebenarnya. Sepanjang main mende alah ni, kemain tekan minyak je reti. Brek langsung tak tekan. Lagi selekoh lagi tekan minyak. Bengong bukan? ok finee~


Tadi korang tengok dirikuh amek go-kart nombor 14 kan? Itu untuk sesi cuba cuba. Tapi kata petugas, kena amek nombor go-kart yang sama untuk qualifying. Then masa umumkan nombor go-kart sebelum memulakan qualifying, dirikuh dikatanya go-kart nombor 19. So dirikuh pon redha je la even dorang silap. Kebetulan masa team A qualifying, go-kart no 19 mengalami kerosakan. So dirikuh aim la balik go-kart nombor 14. 


Masa sesi checking nama dan nombor go-kart before qualifying, dirikuh da gitaw siap siap nak amek nombor 14. Tapi dalam masa checking tu, dorang ingatkan dirikuh nama Juliana ke hape ntah. So dorang pon confirmkan balik. Da setle semua, so tibalah masa untuk raceee!


Dalam masa race tu, tetibe je kena tahan dengan bangla kat tengah tengah circuit. Dia nak confirmkan balik nama. Ada la dalam dua tiga minit gak berjemur kat situ. Pastu bole pulak suruh masuk ke lorong tamat. Da masuk lorong tamat tu, kena tanya lagi nama dengan nombor go-kart bagai. Penatlah gak dirikuh nak terangkan pasal nombor go-kart yang sepatutnya dirikuh pakai dengan yang sedang dipakai time tu.


Da setle semua tu, tengah syiok syiok sambung main balik, kenalah tahan lagi kat tengah circuit dan seterusnya diarah masuk ke lorong tamat. Katanya, dirikuh memang patot naik go-kart nombor 14 pon. Pastu dirikuh terangkanlah orang yang umumkan nombor go-kart kata dirikuh kena naik go-kart nombor 19. Serabut lahai. Tak taw la dirikuh yang gelabah atau mereka yang serabai. ish! 


Lepas macam macam jadi, terus macam haremm je perasaan nak main go-kart tu. Kembali sedar niat asal hanyalah untuk ber-enjoy, so dirikuh pon sekadar tekan minyak sambil sambil tengok tengok orang yang kat circuit tu kalau kalau terserempak dengan Sheera atau Syikin. Memang tak jumpa la mereka mereka ini. huhu~


 * seusai habes qualifying. perasaan bengang menyelubungi diri tu sebenarnya *



* korang tengok! 4 lap je sempat main. Masa pon macam harem *



Lepas semua team selesai habeskan lap untuk qualifying sebelum final, senarai 40 masa terpantas diumumkan. Dirikuh dapat nombor 43 weyhhh, sikit je lagi kan. Tapi memang tak lah nak masuk final, kecut perut tuuu! Btw, Syikin dapat masuk final taw. Itupon dia beriye taknak masuk sebab takut katanya. Puaslah kami pujuk~


* Syikin daebak! *



* kami daebabbb! hee *


Overall, memang happy habeslaa. Even memula kemain liat nak pegi dan bermacam dugaan melanda diri, at last enjoy gila gila dan macam nak cuba main lagi~


* thanks bakal pengantin yang ajak kami. Congrats si bakal pengantin lelaki sebab berjaya handle event ni :) *



nota kaki : hey geng! bila nak cuba mende gila lagi? ;)


★★ susah lahai nak dapat jodoh macam ni bila orang asyik anggap suda punyai pilihan hati T.T
Related Posts with Thumbnails