.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Thursday, May 23, 2013

cukup aku _♥

Assalamualaikum~








Berulang kali kau menyakiti
Berulang kali kau khianati
Sakit ini coba pahami
Ku punya hati bukan tuk disakiti


Ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan
Karena ku tahu ini yang terbaik


Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, 
oh sakitnya


Cintaku lebih besar darinya
Mestinya kau sadar itu
Bukan dia, bukan dia, tapi aku


Begitu burukkah ini
Hingga ku harus mengalah
Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya


Cintaku lebih besar dari benciku
Cukup aku yang rasakan
Jangan dia 
jangan dia cukup aku
cukup aku
Jangan dia




nota kaki : 23mei2012, segalanya terbongkar :')


★★ patot setahun tapi sebenarnya tak setahun. haa acaner tu? ;)

Wednesday, May 22, 2013

geng sampai mati _♥

Assalamualaikum~




Kepada Mahzan Matari,
Saya tahu bila search je nama awok kat google CONFIRM akan terterjah ke sini punya. Tapi itu bukanlah tujuan sebenar entri ini di-post-kan. Secara peribadinya, ecewah peribadi tahu! Bukan main main punya ini post. HAHA! Selamatlah berkahwin cepat cepat dengan Sheera. eh! Maksud saya, selamatlah berangkat ke Brunei nanti dan kumpul lah duit sebanyak mungkin, kemudian pinanglah Sheera sesampainye semula ke tempat tanah tumpah darah kita semua dan taburkanlah duit yang ada itu pada saya. haaaa itulah tujuan sebenar yang ingin disampaikan. Takyah nak mendongak ke langit sangat. Share share kekayaan yang ada amalan kita se-geng kan? heee. Izinkan saya membuat permintaan, satu je. Pasti hanya satu ini je selain masukkan duit kau semua dalam akaun bank aku. Kenen kenen kan lah aku seratus dua dakdak Brunei eh! ok desperado sangat. kahkahkah. Saya tahu, ini terlalu mementing diri, makanya silalah cari sepuluh dua awek cun Brunei untuk dijodohkan dengan si Kemal pula, bukan untuk kauuuu okey! (kemal, sila berterima kasih dengan aku!)


Wahai Mahzan yang disayangi oleh jejaka jejaka idaman malaya, yang dicintai oleh Sheera seorang saja, yang di-skandal-li oleh saya yang terpaksa, jaga diri bebaik kat sana okey. Jangan sesekali lupa kitorang. Sedih kurang sorang kawan karok. hukhuk! Jangan sekali sekali curang! Kitorang semua percaya kau. Kitorang nantikan berita gembira dari kau. Jangan lupa Fast and Furious 7. Kemain ke depan kita merancang kannn. haha. Semoga kau dipermudahkan segala urusan di sana. Semoga kau baik baik saja. Semoga kau sangat berjaya di sana nanti. Doa kami sentiasa bersama kau. InsyAllah~


Huhu sayu jap +_+


Kepada Sheera yang saya sangat sayangi,
Awak ada saya. Kalau awak merindu pada si dia, jadilah saya sebagai apa jua yang awak ingin saya lakukan agar terubat rindu awak tu. Jangan kau buat keje gila suruh aku bawa kau pegi sana suda! eh apa lah salahnya kita semua wat trip pegi sana lak kan? weee. ok verangan sangat uolss.


Kepada geng PR sekelian,
bersedialah kita melayan orang meroyan lepas ini ;p



* Selamat berangkat ke Brunei, Mahzan Matari :'( *



★★ kawan kawan saya semuanya suda berjaya. alhmadulillah~

Monday, May 20, 2013

sepuluh.april *4 _♥

Assalamualaikum~


Sambungan...



Kisahnya, dirikuh ada lah hal dengan si sheera sebab nak jumpa sorang kakak ni dalam pukul 8 malam macam tu.


Seperti rutin rutin hari biasa, dirikuh tunggu lah bas balik ke rumah. Setengah jam. Cool je. Satu jam. Sabar lagi. Satu setengah jam. Fuhhh bertabah. Tapi kalau suda 2 jam tercongok kat bus stop sambil hujan tak henti, sabar tu da bole tahap mencabar jugak gayanya. 


Time time hangin satu badan ni lah kemain otak berfungsi dengan ligatnya. Dirikuh pon pantas mengeluarkan belaan biru dan terus menaip satu pesanan ringkas kepada sheera, 'Kau pergi la dulu, kalau aku sempat aku datang kemudian'. Button enter ditekan.


Dirikuh terus bergegas ke stesen lrt. Kononnya nak naik lrt then amek teksi terus ke rumah. Lantak lah penat lelah dirasai, lantak lah duit diperabes untuk teksi, asalkan sampai rumah tepat pada waktu yang dijanji. Seusai sampai pada destinasi lrt yg dituju, kemain semua teksi tak mahu hantar sampai ke rumah sebab banjir kononnya. Haihhh apalah nasib.


Suda dapat teksi, suda sampai rumah, lif pulak tak berfungsi. Punca, banjir. Sadis sadis. Dengan gagahnya dirikuh naik la tangga sampai tingkat 8. Sesampai je masuk dalam rumah, dirikuh bergegas la mandi solat semua then berkejar ke rumah sheera pulak.


Sampai di rumah sheera, setle urusan dengan sorang kakak tu, then kena teman sheera pegi beli topup untuk ayah dia pulak. Then naik balik rumah dia sebab ada barang yang dia nak bagi tertinggal kat umah. Mujur rumah sheera lif tak rosak. Mujur~


Then sheera kata nak ikot balik rumah, sebab nak suruh mak alter baju katanyeee. Ye ye je kan. Gigih kami berdua naik tangga sampai tingkat 8 taw.


Sampai je di pintu rumah, tadaaaa! Surprise dari sayang sayang sekelian ;)




Korang! Berikut merupakan kantoi kantoi yang telah di lakukan. Heee (p/s: macam sheera sorang je yang kantoikan semua ni! Sah tak pandai berlakon ;p)


1) Hari sebelum 10 april, sheera tetiba mintak no phone syikin. Haihh pelik! ;p FYI, sheera punya simcard probs dan syikin pon tukar no phone. Tapi kenapa baru ketika itu nak mintak no? ;p


2) Pada petang 10 april sheera kol suruh cakap kat mak bukak pintu sebab ketuk ketuk rumah takde sape nak bukak. At that time, kebetulan mak kat surau. Haha kesian. Haa alasan sheera, tak tahan nak kencing katanyaaa. Hoi macam takde rumah sendiri. Ini kelakar ;p


3) Naik semula ke rumah sheera amek baju yang kengkonon nak alter tu, tetibe ayah sheera cakap, 'izzati da balik rumah belum?' Ok ini macam suspicious. hee~


4) Di saat naik tangga ke rumah, kemain laju pulakkk si sheera ni ke depan. Kalau lambat lambat nanti penat katanya. Jadah! ;p


5) Di saat bukak je pintu, sheera orang pertama masuk dengan cepatnye. Then ternampak selipar merah yang tak dipunyai oleh sape sape pon dalam rumah kuh kat rak kasut. Ok ini teruja!


And lastly, lagu selamat hari jadi dinyanyikan. Gila melayu la memasing tak nyanyi lagu 'happy birthday' tapi lari lirik bila korang sebut sepet. Opsss! ;)


So sweet ada belon banyak banyak. Main tutup tutup lampu. Gantung word happy birthday kat tingkap. Ada kek yang lilinnya suda tenggelam dalam kek daa. Heee terharu! :))


Kepada Mahzan,
kengkonon bila ada orang ajak keluar baru lah taw time tu dorang nak celebrate birthday KITA eh eh eh!


Kepada Akmal, 
kengkonon busy satu hari ye, kengkonon tido awal da ye!


Kepada Syikin, 
kemain terlupa wish kan. Kemain nak amek aku alang alang nak pegi giant batu caves.


Kepada Amin, 
ahh kau keje nak poyo je. Eh!


Kepada Sheera, 
lawa baju kau nak suruh mak aku alter, kemain kecik kainnyaaa (p/s: dia bawa tudung je pon. Haha)


Btw, thanks a lot my sayang sayang sekelian. Serius terharu tapi tak berapa nak surprise pon. Wek! Mak aku yang surprise lebih sebab tetibe korang datang rumah time aku takde. Haha!



* tenkiu PM yang kaki kantoi. wekk! saya suka hadiah telekung awak bagi :') *



* tenkiu syikin sayang. suka bintang banyak banyak tuu :') *



* saya menang motor!!! kemain formal gambar ini ya. penyibuk nak bintang nih jugak! *



* ini hadiah terpaling bermakna sekali dalam hidup. terima kasih lah mahzan hadiahkan tisu yang dipunyai rumah saya! *




Koranggggg! Korang kawan aku sampai mati taw! Thanks korbankan masa tidur anda. heee~

Adakah tahun depan dan tahun tahun berikutnya ada macam ini lagi? hmmm hmmm.



nota kaki : fuhh fuhh selesai juga kisah 10 april ni ;))

★★ next, entri birthday mahzan dan amin. ahh si kemal tak payah! ;p

Tuesday, May 14, 2013

sepuluh.april *3 _♥

Assalamualaikum~



Kat ofis, datang datang da ada hadiah sorok atas kerusi.

Then sorang sorang bagi hadiah.

Then dorang belanja makan SR.

Balik, hujan lebat sampai KL banjir.

Ok, bersambung.....

;p


Tenkiu my girlfriends sekelian. Terharu I, uolss taw birthday I. Nak alolo ke idok ni? hee~



Craving prawn macaroni cheese. Thank you so much for treating me to lunch at SR's :)
Sayang korang !!!




nota kaki : hubungan kami baru bape bulan da rapat macam berapa tahun. terharu sungguh bila ada yang kata, "kalau aku kawen, aku nak korang ada. tak kira!" okey suwittt kawan lelaki aku sorang nih :')


★★ alhamdulillah, seronok ada duit sendiri ni kan? :')

Wednesday, May 8, 2013

my tears _♥

Assalamualaikum~









LeeSSang - TEARS


After you left, I’m always sad
No matter how sad I am,
the sadness is not enough
I look for a place to hurt and hide
In front of my dark house, in my stopped car,
in front of your house
A life without love is like poverty,
the only thing remaining is an empty room
You and I, we’re like day and night,
which cannot be together
The only thing we split and shared is longing
You get drunk one night, come to me and
fuss that you’re gonna sleep with me
You touch my happy trail and say
that you wanna lay down in my arms
You ask me why I’m always so busy and silently cry
You say didn’t mean it and
that you always believe me
You and everything of you that always protected me
Has now become longing


Alone between narrow streets in tears
In case someone sees, I secretly shed tears
I try so hard not to become weak
My tears


We have bad attachments rather than good attachments
 We fight all the time and go for days without seeing each other
But we wanted each other so much
Because we loved each other,
because we couldn’t live without each other
The freckles on your body, the food you can’t eat
When we kiss and made up after fighting
When we tightly held hands while driving
I remember all of those things
Even if you’re not next to me for a moment, I get nervous
After letting you go, I easily get blank
I hate the changing world
I forcefully take out your memories
Your name, face, laughter, scent
There are so many memories you gave to me
There is so much soul that you left to me
They come to life and find to me
I crush them all with the word, love


My tears, tears, tears
Once again tears, tears, tears
Again silently – I don’t wanna know
It smears my memories





nota kaki : suka baju Gary :')



★★ aku memang muka penipu ke hape. kemain semua tak caya single nih. hiks!

Tuesday, May 7, 2013

happy taw! _♥

Assalamualaikum~


Pagi tadi ketika dirikuh sedang diulit mimpi, bunyilah lagu kegemaran tanda mesej masuk. Kakak saya sedang bersedih. Sedihnya dirikuh juga rasa. Even tak taw apa punca. Kalau jumpa baru nak diceritakan katanya. Ntah bila pulak kita nak berjumpa. huhu~


9 Mac yang lalu, punca rindu yang tak terhingga makanya kami membuat keputusan untuk ketemu. Even dia duduk kat putrajaya sekarang tapi macam duduk temerloh je pulak gayanya, kemain payah nak jumpa. huh!


Suda lama tak main bowling, so kitorang plan nak main bowling plus makan burger bakar kat puchong. Sebabkan kakak kuh sorang ni takde sape kat rumah, bersungguh-sungguh dia ajak tidur putrajaya. Mujur la takde pape hal, dirikuh on je. heee~



 * takyah ditanya skornye berapa, muka longkang haruslahh strike sajee ;p *




 
 * LokasMakana, Puchong. Dirikuh makan yang double tu. punca pipi terlebih! *




Minggu depannya pulak, jumpa lagi sorang kakak kuh ini. Pon suda duduk kat putrajaya tapi nak jumpa kemain payah (sebenarnya dirikuh yang kengkonon busy memanjang. hee~ )

 * jumpa mereka je mesti nak meatball. rindu zaman dedulu. Kalau cukup korum kan best *




Kalau jumpa mereka je mesti nak singgah solat kat TH kelanajaya. Mulalah jumpa dengan mereka mereka yang pernah kenal dulu. Plan terdekat nak lelepak lagi dengan kakak kakak kuh ini. Moga segalanya dipermudahkan. aminnn~



Shidaaaaa! tak maw sedih sedih taw. happy happy! Saya sentiasa ada untuk awak~ :)



nota kaki : shida tak pernah mengadu tetibe mengadu ni rasa macam terharu lak :') terasa dirikuh diperlukan~

★★ takyah nak rasis sangat bole? rindu kawan kawan cina india dari 1maju sampai 5maju. rindu kawan kawan cina matrik. rindu kawan kawan india biotek :'(
Related Posts with Thumbnails