.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Sunday, November 25, 2012

tanya _♥

Assalamualaikum~



"Kalau hari jumaat, rehat sama macam hari lain ke?"

"Yup. Kenapa? U nak sembahyang ke?"

"I just tanya je"

"U nak sembahyang kat masjid ke?"

"Eh tak la, I sembahyang kat surau je. Lelaki je sembahyang jumaat kat masjid"

"Kenapa U tak sembahyang kat masjid? U sembahyang hari apa? Khamis?"

"Hari hari kena sembahyang la. Tapi yang hari jumaat lelaki wajib kena sembahyang kat masjid. Perempuan tak pegi pon takpe"

"Tapi I tengok lelaki tak pegi masjid pon nak sembahyang jumaat?"

"Ok itu U patut tanya dorang sendiri. I tak tahu. Heee"




Nota kaki : speechless nye diriku bila ada soal jawab macam nih. Nampak sangat ilmu kau cetek 'izzati hamzah :(

★★  SESIAPA YANG PERGI KE MAJLIS KAHWIN ABANG PEJAL KAT JOHOR. NAK IKOT BOLE?

Tuesday, November 20, 2012

alive _♥

Assalamualaikum~


It may seem like I’m dying but I won’t die
I won’t avoid the eyes of others and hide.
I may be obviously falling till the end but
I’m alive
But I have nothing more to lose
So I put the past behind me and jump out
My deeply falling self is so beautiful right now
I throw myself to the sky and I am free
At this moment, I am alive, 
I’m still alive




nota kaki : The crying me of the past is now smiling~


★★★ suda tengok unfold part 1 & part 2 :)

Wednesday, November 14, 2012

wordless wednesday _♥

Assalamualaikum~




★★ saya redha :')

Saturday, November 10, 2012

random _♥

Assalamualaikum~


Hai kawan kawan sekelian. Sihat? Bahagia? Moga baik baik saja ye.. Hari nih tarikh manyak cantekk - 10.11.12, jom declare? kehkehkeh! ok merepek~


Okey memandangkan dirikuh takde idea ditambah dengan suda lama tidak meng-hapdate dalam diari hidup nih, maka izinkan dirikuh ingin merapu meraban di kala ini.. Bole?


Pertamanya, dirikuh nak ucapkan selamat datang kepada sekelian follower baru. Terima kasih sudi meng-follow blog yang ntah pape ini.. InsyAllah dirikuh akan cuba menjengah korang kembali.. Tak lupa juga kepada mereka mereka yang membelek ke blog ini secara sengaja ataupon tak sengaja.. Mana taknye tak sengaja, dari negara ntah mana mana pon bole tersesat sampai ke sini.. Siap komen spam lagi.. Hamboiii tinggal jejak yang tak diingini, memang tanpa segan silu dirikuh delete lahh apa lagi.. hee~




Inilah antara keywords yang menyumbang terus ke blog nih.. Hotmanja tuh hape haaa? duhh! Kerja jadi cleaner? Dirikuh memang BANYAK pengalaman kerja sebagai cleaner.. haha! Penyakit sawan pon hado? Dirikuh memang sedang sawan skang nih, tak baik baik lagi.. hahahahampeh~


Sebelum sebelum nih, dirikuh ada letak beberapa cerpen yang ntah hape hape dan tak seberapa.. Almaklom laa BM time SPM dulu memang macam harem resultnya.. So harap korang redha jelah mengadap entri ala ala sampah tuh okeyy.. Pada yang nak komen, dialu-alukan, taknak komen pon takpe, atleast korang klik pada reaction yang ada di bawah setiap entri.. Terima kasih daun keladi, meh meh saya cium satu kali =p


Di kesempatan ini, dirikuh nak ucapkan selamat berhari bahagia kepada korang korang yang akan melangsungkan sebarang majlis pertunangan ataupon perkahwinan.. Time time cuti sekolah nih, memang ramailah lah yang decide nak wat majlis kan.. Dirikuh tak terlepas jua menerima jemputan, tiap tiap minggu ada jemputan kahwin woo.. Moga segala urusan dipermudahkan pada korang semua ye.. Aminnn~


Haa tak lupa, doakan dirikuh sentiasa baik baik saja ye.. Dirikuh suda berada di tahap yang sedikit gembira sekarang ini.. Alhamdulillah segala gloomy dalam diri suda semakin pudar.. Terima kasih kepada family, sahabat, teman, kawan kuh sekelian yang tak putus putus berdoa dan memberi semangat.. Korang memang the best !!! Kepada korang yang berada dalam kesusahan, dirikuh doakan kebahagiaan sentiasa.. Percayalah, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.. Bergembiralah dan bertabahlah kawankuh~

Okey sampai di sini sajalah dirikuh meraban tak tentu hala.. InsyAllah dirikuh cuba hapdate sekerap mungkin (sangattttt) demi tak mengecewakan stalker tegar saya.. hee mohon terasa =))


Selamat berhari ceria kawan kawan.. byee~




nota kaki : Allah sangat baik pada saya. Saya memang hamba yang hina~



★★ yeahhh! mulakan hari yang cuak~

Wednesday, November 7, 2012

wordless wednesday _♥

Assalamualaikum~




★★★ ......
Related Posts with Thumbnails