.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Monday, July 30, 2012

more than this _♥

Assalamualaikum~


" Back then when he first started asking me out, he said that I wasn't like the other regular girls, who're so talkative and like to gossip. Even better that I don't like make up because he likes girls who aren't wasteful. In the end, he wants to break up. He got someone who're so feminine than me. All these strengths became weakness. "

- down with love -


[ Nampak tak permainannya di situ. Nampak tak, nampak tak  :) ]






SELINGAN,


"I pray that you will see the light that's shining from the stars above"


★★ ayat semua nak sesedap rasa, hanya pemilik hati yang menanggung segala celaka~

Friday, July 27, 2012

AJ - 27 julai _♥

Assalamualaikum~



Entri ini memang khas untuk kau AJ! Walauponnn aku tak tahu setan mana yang menerejah masuk ke dalam jiwa sanubari aku, sedangkan sudah di ikat semahu-mahunya oleh Maha Pencipta, masih ingin aku keluarkan jua satu post untuk kau.. haaaa~


Walauponnnn *lagi*, belaan aku menepati janjinya untuk tidak berfungsi di hari bahagia kau, sesungguhnya ia di luar jangkaan kuasa zahir dan batin kuh.. peh peh peh! Okeyy, aku rasa suda meraban tak tentu hala sekarang ini..


Di kesempatan yang tersempit ini,
SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN yang ke 24. 

Welcome to the club.. Takyah nak mengaku paling muda sangat.. Terjeles tahu! Semoga umur yang tak berapa nak panjang ini, dipenuhi dengan kesyukuran terhadap-Nya.. Semoga berjaya dalam hidup and friend forever. Berbahagia sentiasa walauponnn *lagi* takde peneman di sisi. eceh! Bak kata orang tuh, "24 means move on, eceh. Ni macam kacak sikit bunyinye. Kekekek" ok bye!


* kompem kau pon takde pic nih kan. khkhkhkhkh *



p/s : happy birthday juga buat angah~

nota kaki : sayang kau sesangat lahh balak! :) *harap tak jatuh market aku panggil kau balak. HAHA!*


★★ aku orang terakhir wish kannnn ;))

Tuesday, July 24, 2012

begini caranya _♥

Assalamualaikum~





Semua salahkan Sheera! sebab dia, sampai sekarang dirikuh terngiang-ngiang chorus lagu nih lagi.. HAHA! Ok tetibe rindu kakak-kakak saya.. Sebab diorang sangat sukakan lagu nih.. Pantang masuk kereta, mesti nyanyi lagu nih =((



nota kaki : taknak tuju lagu lagi? huehuehue~



★★ suda mulai dengan tabiat lama - korean movie, jay chou's songs n novel!!!
jay chou - ni hao ma.. ce baca lirik dia~ =)

Monday, July 23, 2012

23 julai _♥

Assalamualaikum~


When people ask me "are guys still together?",
there are a fake smile and pain everytime I answer 
"no, we're not :)"









nota kaki : someone told me, tahun ke 5 selalunya ada bad luck. Time tuh lahh dugaan besar nak datang.. Kalau lepas kira okeyy, kalau tak habesslahh.. dan dirikuh suda melaluinya.. malangnya, tak dapat diselamatkan :)

★★ semua cerita pon nak guna 5 tahun.. duhhh~

Saturday, July 21, 2012

broge eh? _♥

Assalamualaikum~



Seperti selalu selalu yang terbiasa,
MARI TERJAH ENTRI INI DULU
BARU BACA ENTRI SAYA PULA OKEYY~





nota kaki : dibekalkan 2 butir burger bermakna kami pergi ke Wangsa Maju untuk memakan burger bakar kaw kaw punyee.. sodapppp!



Suda menghayati karya ngarut si AJ? Mari kita menghayati carutan mata pula.. HAHA!


Akhirnya tercapai jua impian kami sekawan untuk jejak di bukit broga tuh.. Best dan sungguh ohsem pengalamannya.. Walau penat ya amat, tapi kenikmatannya tak terhingga.. Ok da macam lain.. hehe~



Eleh, sebenarnya si Black nih takde pon nak menambah kuasa bagai.. Sebenarnya nak ambil kesempatan masa yang ada bersama dengan Miss D kann.. Samalah si Pink dan Red tuh.. cehhh! Tak patot betul.. Tipu sehidung-hidung.. Zord suruh konon.. hahaha~


Sepanjang pendakian kami ke puncak Broga, yang si Black dan Miss D berdua di depan, yang si Pink dan Red berdua di belakang, saling menjagai gittew.. Yang sorang lagi tuh, tengah tengah, keseorangan menjaga diri sendiri.. ecehhh!

* kesian si Ranger yang comel ini.. Tapi takpe, dia masih cool! =)) *

 * okeyy bole tolak dia masuk gaung tanda protes! *


Pemandangan kat sini memang sangat sangat cantik.. Tempat paling sesuai untuk ber-camwhore ye kawan kawan.. Dirikuh di beritahu, Dato' Shiekh Muszaphar Shukor dan Dr Halina pon buat pre wedding kat sini.. CUN! Haa, jangan pula jadikan tempat ini untuk bersenggama pula eh kawan kawan! ok geli~



Suda bole cerita untuk time pulang pula rasanyaaa.. Rasanya nak turun bukit lagi sekejap berbanding nak mendaki.. Kenapa eh? haha! Masa nak turun dari bukit, barulahh perasan keadaan tanah yang sebenar.. Al maklom, masa daki tak nampak pape, matahari pon tak muncul tiba lagi.. Amaran pada anda, pakai kasut yang selayaknya.. Dirikuh takpe, ada kuasa cengkam tanah walauuuuuuu pon pakai crocs separa licin.. sempoiiii~


 * cantik kan catik kan.. ok abaikan angry bird tuh *


 
* selamat tinggal Bukit Broga, selamat datang Gunung Kinabalu.. eh? *


nota kaki :
  • dua burger kaw kaw + takoyaki.. nyummyyy.. nanti kita lepak dengan lebih lama lagi taw!
  • kesian driver tak bole tidur.. huhu~
  • ku ingatkan kucing berkeliaran, rupa rupanyaaa? ok sila samak AJ! haha~
  • dak kecik pon larat sampai ke atas.. nenek nenek dan atok atok pon ada..salut ahhh!
  • ok ada nangka jatuh.. ketawa mengilai tak hengat duniaa~
  • 2 minit, Jangan Tolong Aku, Jangan Tunggu.. haha~
  • hujan rintik rintik tak mengizinkan lama lama di puncak.
  • tak puas jerit!
  • merangkak dan mengensot.. biasa!
  • nak buat huruf G acane? haha~
  • ok thanks sheera dan mahzan, tolong dirikuh masa nak turun sebab takot licin.. terharu tahu!
  • suda taw siapakah yang bole jaga dari bawah bukit sampai ke puncak??? anda bertuah~


★★ ramainye lelaki yang sangat annoying.. come on ahh!
Related Posts with Thumbnails