.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Monday, December 31, 2012

page 366 of 366 _♥

 Assalamualaikum~


Bye 2012.
You're such a beautiful year. 
A lot of happiness.
A lot of pain. 
Bye bye all the fuckin memories. 


Hye 2013. 
I'm still alive. 
And I'm gonna be better. 
Watch out! :) 



 * * * * *




Bye Bye IvoneSoraya. Moga baik saja di Bandung sana k. Kesian kami takde kawan makan suda. hukhuk :(



nota kaki :  makin sunyi ofis. dakdak intern suma da takde :(( btw korang memang best~


★★ 'giving up does not always depict your weakness ; it shows that you are strong enough to let go'

Sunday, December 30, 2012

untuk kawan kawan je *1 _♥

Assalamualaikum~


'Da macam blog kau nih untuk kawan kawan kau je kannn'
- Miss NSMD


Ye! Memang blog nih untuk kawan kawan, promote kawan kawan, marketkan kawan kawan. HAHA! Haruslah gitu kannn. Da korang je rajin berjimba dengankuh. Dan da muka korang je banyak dalam kamera tuuu. Eh! Heee.


Setiap yang berlaku hendaklah dicoretkan dalam diari hari tua kuh ini ;) cuma lambat atau cepat je. Ngee~ (p/s: perhatian si stalker tegar. Sila gumbira kerna suda hapdate ;p asyik dengan entri yg takde kena mengena je katanyeee)


Marilah kita mulakan entri ini dengan kisah yang sudah berkurun lamanya. Kisah ini bermula dengan satu ayat yang menusuk jiwa.


'Rindu nak lepak ngan korang. Ke korang da tak sudi nak lepak lagi especially ngan aku'




Sentap takkk! Kemal (dahulunya AJ), sila terasa. Eh! ;p Ingat lagi tak siapakah yang menyuarakan kata kata itu di group? Siapa siapa? Sila bersuara di komen nanti purlishhh ;)


Muncul je ayat itu, dan dan lah semuanya bersuara. Jom lah lepak bila bila, sepakat semuanya. Macam macam idea keluar, nak layan movie, nak berkaraoke misalnya. Ketika itu juga muncul lagi ayat yang lebih menusuk jiwa.


'Taknak pegi mall. Da biasa sangat. Kalau lepak kat warisan pon da okey sebenarnya. Juz rindu nak borak borak. AKU RINDU KITA KITA YANG DULU'




Hamboiii. Sila terasa lagi Kemal. Eh! Makanya dengan itu kami surrender. Selayaknya yg PM patot menjadi PM (baca: plan manager), takde yang selayaknya selain dia. Hampir semua keje gila kami datangnya dari dia. Tapi kali ini menarek. Si kekasih hati PM yang berikan idea.


'Jom main badminton. Aku da beli raket'

'Ayg! Setuju'



Hamboi kemain setuju terus. Mujurlah yang sorang tuh ada raket mahal. Sorang lagi ada raket RM12.90je.  Kahkahkah! Bole la kami kami menganjing dengannya. Eh salah. Bole la kami kami bermain dengannya. hee~


Maka dengan itu, esok pagi paginya haruslah da berada di bawah rumah tercongok menunggu driver amek ke tempat yang di tuju. Kami bermain di Taman Tasik Titiwangsa je. Fuhhh da lama rasanya tak jejak sana~


Cop! Sebelum membakar lemak dalam badan, marilah kita kumpul lemak dulu. Mana nak datangnya lemak kalau tak dikumpulkan dahulu kannn? Terima kasihlah ada orang belanja lemak ;p


Untunglah tiga tiga pakai merah, dirikuh sorang je ungu. Abaikan muka bangun tido dan muka tido itu. HAHA!



Main tak sampai setengah jam rasanya, da kena stop gara gara hujan merahmati kami berempat. tehee~






Seusai hujan, kami mulakan aktiviti dengan gigihnya. Suda lama tak main, tapi seronoknyeee.. Skil semua memang ke laut. Yang main senget senget tuh da kenapa. Mujur lah takde net, mujurlah bukan tournament. Cop! mana lagi sorang tuhhh?



 Ok da pancit rasanyaaaaaa! byeee ;p




nota kaki : sweetnye tengok maria elena n her dato :') bole geng ngan FL minat bigbang. Eh!


★★ esok half day lagi. jyeahhh! bye bye ivone :(

Wednesday, December 26, 2012

wednesday _♥

Assalamualaikum~



I'm on DIET ;p SANGATTT!



nota kaki : kalau da hari hari dijamu mende alah nih, diet mende~


★★★ that moment bila kau terserempak sahabat dunia akhirat di LRT otw ke ofis. Kami suda besar. Kami pegi KERJA not to SCHOOL anymore :))

Monday, December 24, 2012

bambam _♥

Assalamualaikum~


Dengan semangat keterujaan yang macam buang tebiat ditambah pula kerajinan yang tak kena tempat, balik balik dari lepak-ing terus up satu entri. Ini semua gara gara berasa ketidakpuashati. Berasa lah sangat! Apa ada hal post dua entri dalam satu hari kannnn ;)




Tempat
Warisan (ntah dari mana datangnya nama warisan nih pon tak tahu. Tapi nama ini mewakili kedai kedai makan di belakang rumah ku)
Masa
 8.30 malam (konon 830 sedangkan kol 9lebih baru memasing sampai)
Konco konco
Amirul (kekonon bakal adik iparkuh, pemula ajak bertemu ini malam), Erzat, Amin, Kemal, Iqbal, Sheera, dirikuh~





Amirul : Kenapa kau makin gemuk?

Konco konco : (gelak dengan hebatnya)

Dirikuh : Demn! Soklan apa kau tanya nih?

Amirul : Kenalah cover sikit. Takkan nak tanya kenapa makin berisi?

Dirikuh : Macam haremmm soklan kau!

Kemal : Cuba kau tanya pasal mata dia ke?

Dirikuh : Hoi, memang buruk buruk semua ke aku ke macam mana?

Amin : Baru kau tahu kau buruk ke?

Dirikuh : Fineeee~

Amirul : Amin, kenapa kau makin besar?

Konco konco : Dia nak kawen, so ngah bahagialah tuh.

Dirikuh : Yang kau pulak, kenapa makin kurus? Ada hisap apa apa ke? haha!

Amirul : Kau nak aku hisap apa?

Konco konco : hahahaha~



Bila konco konco bergabung, memang dirikuh kena hentam kaw kaw! Jangan sebut soal mata dan gemuk tak gemuk bole tak? HAHA! Cop! kepada Mahzan.. cepat cepatlah habes blaja. Takde lah asyik ada dengki dalam hati je. Eh! ;p


Sedih. Suda makin bambam!!!!! :(



nota kaki : bermula dengan rindu nak lepak sama. Dah macam tiap tiap minggu pulak kita berjumpa kan. Korang kawan saya sampai mati :)



★★ esok half day. jyeahh! then half day lagi pegi lunch freeee =)

Sunday, December 23, 2012

di th _♥

Assalamualaikum~


Hye kawan kawan.. Suda berapa banyak kali makan nasi minyak? Dirikuh tiap tiap minggu ada kenduri kawen. Ada yang sempat pegi, ada yang tak.. Maaf atas sebab sebab yang dirikuh sendiri pon tak tahu.. Eh? heee~


Merujuk entri MEK terdahulu, dirikuh ada beritahu nak hadiri majlis kawen kakak exec akaun th selangor kan.. Majlis tuh diadakan di dewan melawati taha d'kelana.. Seronok dapat jumpa kawan kawan kat th dulu.. Jumpa orang orang annoying pon ramai. opsss ;)



Mereka antara rakan rakan seangkatan, kakak kakak staf yang menggila, adik adik praktikal, rakan rakan polis bantuan, abang abang senior operasi haji dan ramai lagi tak sempat nak snap gambar dengan mereka~


Inilah si pengantin yang cun melecun. Selamat pengantin baru kak. Moga berbahagia selalu.. Jangan lupa kitorang. heee~


Lepas je makan sekenyang mungkin, berbual tak tentu hala, tangkap gambar menggila, dirikuh dan si shida pon terus gerak ke IKEA.. Nak lepaskan hajat kami kononnyeee.. Apa ada hal dah makan, makan lagi.. Itu tebiat baru dirikuh skang.. Makan non stop.. Skang suda bertambah berat, semua seluar suda ketat. Ini mengundang mudarat !!! +_+


Patot ada si Hani skali. Tapi dia keje. Sedih~


Thanks korang coz make my day.. Gelak tanpa henti itu seronok.. Papehal kita jumpa lagi okeyy.. Haaa next plan lepak ngan Hj. Farid kan? Da lama tak membahan katanyaaaa. Ok eksaited!



nota kaki : "Izzati da banyak berubah, tapi jam je tak berubah"  DAMN!


★★★ satu hari itu penuh dengan tragedi. tuh la gelak je tak tentu pasal lagi~

Wednesday, December 19, 2012

tahniah cik NMY _♥

Assalamualaikum~


"Awak! Ada kat JB ke skang?"

"Eh takde lah. Tak berkesempatan nak pegi pon kenduri kawan saya tuh. Lagi pon bukan hari nih, minggu depan la. hee nape?"

"Ingat kalau awak datang JB, nak jemput datang rumah esok"

"hee ada ape kat rumah awak?"

"Kita tunang esok. hehe"

"Haaa seyes? Wahh congratz! Sory tak dapat nak datang. InsyAllah kalau kawen, saya cuba datang k. Eksaitednye saya awak nak tunang. ok gediks!"

"Alelele ngadanyee dia. hee. Awak kena datang taw kalau kita da jemput!"

"InsyAllah. Nak tengok gambar! ngee"

"Ok esok kita bagi khas untuk awak"

"Wow sweetnye awak nihh"

"Memang sweet pon. haha"



* Caption : Nah! Khas untuk awak. hihi *


* Caption : aksi gedix! hehe *



Sweetnyee kawan saya sorang nih walauponnn tak pernah ketemu. Kami kenal kerana dia. Dan kami rapat  pon kerana dia. Sekarang kawan saya sedang bahagia. Moga dipermudahkan segala urusan kawan baru saya nih. Kawen cepat cepat baru bole wish selamat berbahagia hingga ke anak cucu cicit pulaaa. Doakan saya bahagia juga okeyy! :) 

Cop! moga si cik pentunang nama myra nih tak terterjah lah ke sini. Mintak izin letak gambar awak kat diari hari tua saya nih yee. teheeee~



nota kaki : happy tengok kawan kawan happy :)



★★ mereka yang datang pada saya. bukan saya yang datang pada mereka. Alhamdulillah wujud silaturrahim yang baru :)
Related Posts with Thumbnails