.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Saturday, January 29, 2011

so siot _♥

salam~


Selamat hari Sabtu kawan-kawan.. Beshnyee korang cuti.. Lagi-lagi yang cuti seminggu tuhh.. Serius jelez giler!! Dirikuh keje okeyy.. haihhh~ (tapi tak tido-tido lagi =p)


Sebut pasal jelez nih, dirikuh jelez dengan satu pasangan nih.. Sangat sweet taw.. Bak kata kitorang, kawan-kawan yang lain nih "sooooo siottt! ".. Tak maw cakap sweet, sebab jelez.. Bole tak gituu =p


Kisah dorang sangat menarek.. Si jejaka dengan si gadis nih kenal sejak dari sekolah lagi.. Mula-mula si gadis nih kenen-kenen (betul kan perkataan nih =p) si jejaka nih dengan dirikuh.. Tapi malangnya, kitorang tak berperasaan pon.. Dalam pada itu, si jejaka nih rupa-rupanya ada hati dengan si gadis nih.. Nak senang citer, masing-masing suka sama suka sejak dari habis sekolah dulu, tapi tuh pon amek masa sangat lama setelah macam-macam dugaan yang mereka lalui.. cewahh.. Giler kepoh dirikuh nih..


Yang menareknya, si gadis nih pegang satu prinsip.. Couple sekali, kawen sekali.. Dia tak pernah couple taw dan tak pernah terpikir untuk couple.. Mungkin takdir mereka dipertemukan hati masing-masing.. Maka terbukalah hati si gadis nih untuk membina hubungan..


Si jejaka nih pulak, agak pendiam, dahulunya lahh.. Sekarang bising memanjang!! Tak sangka pulak dia nih ada perasaan kat si gadis nih.. Bila tahu jew dorang ehem-ehem (haha =p), semua terkejut beb! Dirikuh let-let jew.. hahaha~ Yang penting sangat suka bila tengok dorang happy..


Siapakah pasangan sweet (siott) nih?? Apakah kaitan mereka dengan dirikuh yea?? ngeee~


Mereka adalah kesayangankuh, sahabat dunia akhirat.. Saja nak tempek kisah dorang kat blog nih.. macam beshhh~ (Ampun yea korang! =p)


Untuk pengetahuan korang, dirikuh dengan si jejaka nih tak bole jumpa, pasti gado.. Gado pasal mata lah, pasal si gadis lahh, dan macam-macam lagi.. Yang pasti dia akan di ketepikan bila dirikuh bersama si gadis.. Satu kemenangan di situ!! =)


Yang tak bole blaa nyee, ada ke dia cari point nak menjatuhkan dirikuh.. Masing-masing nak pertahankan siapa yang paling kenal dengan si gadis.. Bole pulak dirikuh tak dapat jawab tempat tinggal si gadis dari kecik-kecik lagi.. cesss!!


Ada satu kenyataan daripada si gadis, dirikuh dan si jejaka nih selalu mempunyai pendapat yang sama tanpa kitorang tawu pon.. Tapi si gadis nih tawu lahh sebab dia suka tanya soklan sama pada kitorang.. Disebabkan itu, si gadis nih gelarkan kitorang 'geng'.. Tapi si jejaka nih gelar dirikuh 'penyebok'.. bedebah betol si sepet tuhh!! =p


Sangat respek pada si gadis yang tidak pernah mengetepikan dirikuh walaupon bersama dengan si jejaka.. Kami sempoi aje bila keluar bertiga.. Tak kesah lahh korang nak cakap dirikuh kacau daun ke hape.. Untuk pengetahuan korang, si jejaka tuh yang suka kacau daun taw takk.. hakhak!


Pape-pape pon korang layan lahh pic kat bawah nih.. Tujuan sebenar nak tunjuk pic-pic cantek dorang jew.. Lawa-lawa pulak.. Jelez lagi.. Tengoklahh siapa yang jadi photorapher kan.. Sila bayar pada saya wahai pasangan yang sangat siott~ =p

Snap-snap pic kat Melaka sangat besh kan.. Sangat lahh heritage nyee~ =)

Wahai si jejaka dan si gadis,
jangan lupa jemput kitorang di hari berbahagia nanti yea.. dengar kata nak buat kat kapal.. ngeh ngeh ngeh! =p

Astaghfirullahalazim~ =ppp



★★ wahai SRG +_+

Sunday, January 23, 2011

every single thing _♥

salam~


Happy Sunday kawan-kawan.. Dirikuh cuti hari ini setelah 8 hari bekerja berturut-turut tanpa henti.. Sangat kesian kan +_+


Mungkin luarannya dirikuh nampak sangat biasa seperti gembira melalui kehidupan yang diharungi, tapi dalam hati siapalah yang tahu kan.. Tak mahu mempersoalkan tentang lelah penat yang merundung diri tapi ketidak ikhlasan, kesedihan dan keperitan dalam mengharungi apa yang berlaku dalam hidup membuatkan ia mengundang kepada keburukan juga bukan? Cehh! itu semua alasan belaka =p
Korang pasti tak paham bahasa belit-belit nih..abaikan~


Okeyy! Itu intro ntah pape-pape.. Kalaulah wat pendahuluan dalam penulisan sekolah dulu-dulu macam nih, kompem failed sebab lari tajuk~ =p


Nak gosip dengan korang satu citer.. Bayangkan every single thing pasangan kekasih nih gitaw antara satu sama lain.. Korang pon mesti macam tuh jugak kan.. Even makan ape, duduk dalam kelas dengan siapa, mesej dengan sape, alaa, semua-semua lahh, macam korang tak wat kan.. Kesimpulannya, semua benda yang berlaku dalam hidup pasti pasangan tuh tawu lah.. Sampaikan kawan sendiri pon tak tahu ape yang berlaku dalam kehidupan kawan dia tuh.. huhu~


Suka tengok pasangan macam nih.. Sangat lahh open dan pasti rasa macam dihargai jew bila pasangan kita nak berkongsi apa-apa kan, ye tak? Tapi kan, dalam dah semua berterus terang nih jugak lahh berlakunya salah paham, jelez bagai.. haihh.. macam mana tuh..


Patutnya bersyukur lahh pasangan korang tuh bagitaw segala benda kat korang daripada tak bagitaw pape langsung kan.. Kalau lah kesannya macam tuh, daripada pasangan korang nak bagitaw, lebih baik amik keputusan tak bagitaw langsung atau kata kasar nya tipu terus.. ha, mana satu nak? terus terang gitaw semua hal atau diam diri tanpa gitaw pape.. hee~ Yang penting saling mempercayai.. Dirikuh pasti, pasangan yang jenis ini adalah pasangan yang sangat menyayangi antara satu sama lain.. Sure, no doubt!


Kata-kata akhir, ntah ada kena mengena ke tak, saja suka nak berkongsi sebab so sweettt~ =)

A little girl and her father were crossing a bridge.
The father was kind of scared so he asked his little daughter:
"Sweetheart, please hold my hand so that you don't fall into the river."
The little girl said:
"No, Dad. You hold my hand."
"What's the difference?" Asked the puzzled father.

"There's a big difference," replied the little girl.
"If I hold your hand and something happens to me, chances are that I may let your hand go. But if you hold my hand, I know for sure that no matter what happens, you will never let my hand go."

In any relationship, the essence of trust is not in its bind, but in its bond. So hold the hand of the person whom you love rather than expecting them to hold yours...

-read it somewhere


Baiklahh kawan-kawan.. Sekian saja post dirikuh untuk hari ini.. Selamat bercuti, selamat bekerja dan selamat berkuliah.. Entri kali ini sangat berterabur.. ampun~


nota kaki : sangat sukalah lagu i love the way you lie lagi-lagi part 2.. Ada satu bait lirik "you'll always be my hero even though you've lost your mind", sangat menarek bukan??? =)




★★★ suda nekad!

Saturday, January 15, 2011

ouh melaka _♥

salam~


Bagaimana hari-hari anda? Hope happy happy saja.. Dirikuh sangat sangat busy dengan kehidupan harian.. Setiap hari ada jew benda nak buat even off day satu hari jew seminggu, pasti ada benda yang perlu dilakukan..


Baru-baru nih dua minggu berturut-turut dirikuh ke Melaka.. Pertamanya pada 2 Januari, ada kenduri sepupukuh di sana.. Dua-dua doktor taw.. Untung naseb badan.. tibe-tibe~ =pp

Siap ada tulisan gerak-gerak lagi taw.. nak macam nih lahh nanti =p

Praktis ya kawan kawan =p

Adik paling degil di dunia.. sentiasa senyum tak nampak gigi.. cuba teka kenapa =p

Itulah pengantinnya, Dr Syafiq dan Dr Yasmin~



Pada minggu lepas pula, 8 dan 9 Januari dirikuh bersama teman kesayangan ber-holiday ke Melaka.. Sanggup amek cuti demi merealisasikan impian kami untuk bercuti bersama-sama taw..


Seriusly, sangat tak puas percutian nih.. Rasa macam kejap sangat tapi giler-giler punyee seronokk taw.. haihhh.. Suda merindui mereka +_+


Sampai-sampai jew, kami terus ke hotel untuk check in.. Hotel sangat menarek sebab satu bilik warna hijau.. Nak taw kat mana, pegi google hotel Formosa Garden..


Lepas check out, rehat-rehat dan yang pasti jejaka-jejaka nih mengambil peluang mandi kat swimming pool.. cess! tak ajak kitorang~
Pastuh kitorang siap-siap pegi ke bandar..


Jom layan pic2 yang ada okeyy =)

Nampak ada tulis melaka.. terus beratur nak amek pic.. ngee~

Mereka shoping.. dirikuh tak taw =pp

Di A Famosa.. lokasi wajib untuk bergambar kan =)


Pada malamnya, kami buat keputusan nak makan dengan banyak dan lahapnya.. Sudah tentu tempat makanan seafood yang femes kat Melaka iaitu Umbai.. Rasanya sangat berbaloi-baloi lahh kitorang pegi sana walaupun amek masa lebih 30min dari bandar sebab makanan dia sedap lahh~


Ini adalah pic sebelum ya kawan-kawan..

Antara makanan yang kitorang order ialah ikan siakap sweet sour, ketam masak cili, udang goreng butter, sotong goreng tepung, sayur campurdan juga tomyam seafood.. Tomyam dan udang goreng butter 'kureng sikit' lahh.. tapi habess jugak.. hee~

Nih selepas.. sangat bersepah.. adoyai~


Pada esoknya, kitorang ke Taman Mini Malaysia.. Rasa macam rombongan sekolah-sekolah dulu kan.. Ape kitorang kesah.. Semua nih semata-mata nak tangkap pic banyak-banyak jew.. hee~



Walaupun sekejap holiday nih, rasa sangat terubat tensenkuh di KL.. Maw holiday lagi.. pleaseeeeee!


nota kaki : sayangg korangggg~ =)




★★ segan???

Saturday, January 1, 2011

01.01.11 _♥

salam~


SELAMAT TINGGAL 2010...
SELAMAT DATANG 2011...


Selamat tahun baru kawan-kawan.. Mari kita tutup buku lama, bukak buku baru.. Semoga lembaran naskah tahun ini menceritakan detik-detik yang cukup indah dalam perjalanan hidup kalian semua.. Yang baik kita amalkan, yang buruk kita tinggalkan, yang pahit usah dikenang, yang manis jadikan kenangan~



nota kaki : azam tahun baru maw GEMOK, GEMOK dan GEMOK!!! =pp



AZAM : maw ngorat mamat sebelah tuh.. bukan2! nak tambah berat badan lahh.. sayu tengok keping sangat~ =p



USAHA : Akan makan dengan banyaknye tanpa skip sewaktu pon.. okey tak? =p
(abaikan muka cam palat tuh.. hee~ )



nota kaki : esok baru cuti setelah bekerja 11 hari berturut-turut +_+




★★★ esok maw pegi melaka.. begitu juga minggu depannya =)
Related Posts with Thumbnails