.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Saturday, November 26, 2011

ironinya *2 _♥

Assalamualaikum~


isn't it ironic?
we ignore the ones who adore us,
adore the ones who ignore us,
LOVE the ones who HURT us,
and HURT THE ONES THAT LOVE US!

******

Kepada 'someone' yang adore kita,
ini bukan PERASAN tapi PERASAAN.. Apabila dia memberi rasa yang istimewa, tapi kau tidak mahukannnya, tolaklah ia sebaik-baik mungkin agar tak terguris hati dan perasaannya.. Jangan mulakan persengketaan tapi bermulalah dengan keterbukaan.. Pasti hubungan kekal selamanya dan nantikan perasaan istimewa daripada yang lain pula~

p/s : masing-masing ego.. siapa perlu mulakan?



Kepada 'someone' yang kita adore,
ini baru PERASAN bukan PERASAAN.. Apabila dia memberi rasa yang sama seperti kepada kawan-kawan yang lain juga, janganlah pula kau terasa hati.. Ini tandanya tidak mahu memberi kau harapan, agar kau tidak terkecewa di kemudian hari.. Pastinya ada alasan yang orang lain sendiri tak ketahui~

p/s : bila kau dah kecewa, kan dah tak tegur aku lagi.. apa makna kawan bagi kau lagi? +_+




Kepada 'someone' yang sakiti kita,
ini bukan BENGONG tapi BANGANG.. Kenapa orang dah buat palat kat kau pon, kau still lagi mengharap yang baik-baik lagi dari dia.. Berapa peluang lagi kau nak bagi, kalau asyik berlaku berulang-ulang kali.. Walau yang lain sudah memerli, masih kau berdiam diri~

p/s : Terlalu cinta, itu aku pasti.. bagi kau?


Kepada 'someone' yang sayangi kita,
ini baru BENGONG bukan BANGANG.. Apabila dia minta kemaafan, kau beralih.. Apabila dia tanyakan adakah masih sayang, kau pura-pura tak sayang.. Apabila dia menagih kau kembali, kau sakitinya, luahkan kata-kata yang bukan dari hati kau pon.. Apabila dia tak endahkan, barulah kau terhegeh-hegeh menanti perhatian kembali. Apekah ini semua.. Sekadar untuk menyedarkan dia mungkin~

p/s : kalau sayang, bersungguh! bukan acuh tak acuh.. paham??



nota kaki :
  • In reality, semua lelaki sama. Semua perempuan pun sama. Sebab itu kita kena bersama! choyyy~
  • Soal hati memang komplikated.. Lelah!

★★ shah alam bole, kl tak bole!!

Friday, November 11, 2011

11.11.11 _♥

Assalamualaikum~

;) winking ;) winking ;) winking

"tarikh arinih cantek dowh"

"a'ah..kalau ada mende nak wish arini, mesti ingat sampai bila-bila kan"

"taw takpe..salam perkenalan..haha"

"haha..salam perkenalan juga..nama saya azroy..nama awak?"

"nama saya senah"

********************************************************************

nota kaki : memang aku akan ingat sampai bila-bila ngek.. berdekah! =))

;) winking ;) winking ;) winking
★★ ape blog kau ha!!!

Monday, November 7, 2011

gembeng to cengeng _♥

Assalamualaikum~


Tempoh perkenalan kita terlalu singkat.. tapi sangat indah! selamat belajar ke UK okeyy..


nota kaki : sampai hati lu tak text wa dah.. sdeyy!! btw, lu kawan gado wa yang terbaekk.. lu kawan paling gentle pernah wa jumpa.. thanks beb! =')



★★ lighter && tiga kata, futsal, uptown, ubat, dvd, dak kecik

Saturday, September 10, 2011

untunglahh_♥

Assalamualaikum~


lelaki sangat beruntung jika memiliki cinta pertama wanita dan wanita sangat beruntung jika memiliki cinta terakhir lelaki.
- It's good to be a guy's first girlfriend, but it's always the best a guy's last girlfriend -



★★ melaka sama, jb pon sama..bole geng!

Monday, August 29, 2011

salam lebaran _♥

Assalamualaikum~




**********
SALAM LEBARAN KEPADA RAKAN DAN TAULAN..
- mohon ampun dan maaf zahir dan batin -
**********




★★ memang kau tak ingat aku dah kan!

Sunday, August 21, 2011

I trusted you, you lied _♥

Assalamualaikum~


How can you treat me like such a fool
How can you tell me you care
How can you tell me you love me
How can you tell me you'll always be there
You told me I was your love
You told me I was your best friend
I trusted you
I believed it when you said you cried
because of what i did
I believed it when you said you cut yourself
because i cut myself
Know I know its all lies
I saw your arm, there's no mark
I know you lied, you didn't cry
You really don't love me
You really don't care
I'm not really your love
I'm not even your best friend
Yet, I trust you


nota kaki : thanks si bulan.. aku suka mende alah nih! sory aku pinjam =)


★★ kau takot aku tahu kah? kahkahkah!

Saturday, August 20, 2011

malam _♥

Assalamualaikum~


Semalam ada satu tazkirah yang boleh dirikuh kongsikan dengan semua.. Menurut pendapat imam Syafie, malam Lailatul Qadar boleh didapati pada sepuluh malam terakhir Ramadhan terutamanya pada malam ganjil.


Menurut pendapat imam Ghazali pula, malam Lailatul Qadar boleh didapati dengan cara kiraan berikut,

1. Jika awal Ramadhan jatuh pada hari Ahad atau Rabu, maka malam Lailatul Qadar jatuh pada malam 29 Ramadhan.

2. Jika awal Ramadhan jatuh pada hari Isnin, maka malam Lailatul Qadar jatuh pada malam 21 Ramadhan.

3. Jika awal Ramadhan jatuh pada hari Selasa atau Jumaat, maka malam Lailatul Qadar jatuh pada malam 27 Ramadhan.

4. Jika awal Ramadhan jatuh pada hari Khamis, maka malam Lailatul Qadar jatuh pada malam 25 Ramadhan.

5. Jika awal Ramadhan jatuh pada hari Sabtu, maka malam Lailatul Qadar jatuh pada malam 23 Ramadhan.


Dan menurut tazkirah tersebut, imam Ghazali tidak pernah terlepas malam Lailatul Qadar.. Maka sama-samalah kita beribadat memohon keampunan daripada Maha Pencipta.. Inilah malam sebaik-baik malam =')



nota kaki :
rasa maw nangis dengar lagu insyAllah - Maher Zain nih.. aku banyak dosanya ='(


★★ dugaan bulan Ramadhan datang lagi ='(

Wednesday, August 17, 2011

wordless wednesday *3 _♥

Assalamualaikum~




★★ lelaki tak pernah puas~~
Related Posts with Thumbnails