.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Tuesday, December 14, 2010

geram geram _♥

salam~


Apekah khabar anda semua.. Dirikuh arini tidak berapa nak baik lahh.. Sangat sangat sangat geram.. grrrr!

Pertama-tamanya adalah kerana, dirikuh pon tak paham lahh.. Sapelah yang pendengki, hati busuk, jahat nak mati nih.. Dulu boleh lah nak pikir positif, kunun kununnyee ada orang giler yang tak sengaja mengoyakkan baju kuh.. Maybe dia berkenan sangat dengan baju bintang kuh lahh tuh, sampai perlu nak koyak-koyak taknak dirikuh pakai lagi.. Jelez kah?


Dah lame lepas tuh, seliparkuh pulak hilang.. Dah lahh ada satu-satu nye selipar kuh kat rumah nih.. Dah naik lunyai pon masih nak rembat lagi.. Tak paham tak paham.. haihh~


Tak lame lepas itu, baju kuh pulak di koyak koyak.. Bukan satu, malah dua sekali gus.. Dah lahh baru 1st time pakai baju tuh.. Sangat sangat berhati busuk.. Nak tahu baju ape tak kawan-kawan.. Yang kat banner atas tuh.. Sadis sekali +_+


Tadi pulak, selendangkuh yang banyak baru basuh akibat kunun kunun nak basuh sekali terus, tengo-tengok suda tersadai kat tangga tepi rumah.. Ada jugak di antaranya yang tersadai kat mangkuk astro.. Cilaka betul.. Maaf, bahasa tak sepatotnye dah kuar.. Geram bangat nih!


Sapekah yang dengki dengan dirikuh ini.. Rasanye dirikuh takde musuh kat kawasan nih.. Berjumpa pon tidak, inikan pula nak dengki dengki.. Kenapa???
Hanya mampu bersabar.. Lain kali taknak sidai depan rumah lagi.. Ataupon rasanya macam nak pasang cctv jew.. Biar padan muka.. huh!


Yang keduanya, kenapa dirikuh tak gemok gemok! Penat dah nak jawab kenapa kurus sangat taw.. hukhuk! Nak cakap tak makan, kuat makan beb! Naik kat pipi tuh yang tak bole bla.. Geram geram!
tengok tuh, pipi melebihi pinggang.. tak balance.. naseb bek jalan tak hoyong hayang..ngee~


Yang ketiga, dirikuh geram bangat nih.. Geram sangat sangat.. Geram nak shopingggggggggggg!!!
Duit tarak, camane maw shoping yea.. Hanya mampu untuk ber-window shoping jew.. sedeyyy =pp
ketika menemani syikin sayang shoping.. hanya mampu pose jew..hakhak!


Yang keempat, dirikuh yang geram nak benti keje.. huahua.. Mesti kena maki ngan korang-korang sume kan.. Atas sebab-sebab yang rasanya kukuh kowt, maka wajarlahh nak benti keje nih.. huhu.. Kalau korang taw dirikuh keje ape, mesti korang suruh benti gak.. haha.. Saje market nak dapat sokongan daripada korang.. heee~


Yang kelima, dirikuh geram dengan incik fathi.. Makin mengada-ngada.. hee~ Sebenarnya rindu bangat sama dia.. Semalam dapat jumpe kejap.. Kejap pon jadi lahh daripada tak jumpa langsung kan =)


Yang keenam, dirikuh geram nak holiday bersama kawan-kawan.. Patutnye minggu lepas.. Gara-gara dirikuh yang keje tak menentu, terpaksalahh dibatalkan.. Dirikuh nak make sure bulan depan mesti jadi jugak.. Tak kira!


Lastly, dirikuh rasa ada yang geram dengan dirikuh.. Rasanya si kekasih hati kuh ini kecik ati dengan dirikuh.. Status kamu tuh untuk dirikuh ke? Memang dirikuh terasa makan cili lahh.. huhu~
Ada masa kita jumpa ya.. Suda ada plan khas untukmu.. Tunggu yea sayang =)
rindu kamu~

Okeyy.. taknak geram geram dah.. cool izzati.. c0oolllll~ =)



★★★ semoga kebaikan sentiasa bersama awak~

Monday, December 6, 2010

tak usah _♥

salam~


Tak usahlah sebut pasal cinta, jika anda tidak sebenar-benarnya mengambil kisah..
Tak usahlah bercakap tentang perasaan, jika ia tidak berada di hati anda..
Tak usahlah menunjuk ke dada, jika anda berhasrat melukakan hati pasangan anda..
Tak usahlah sebut abadi, jika ada di hati anda untuk berpisah..
Tak usahlah memandang matanya, jika anda berbohong padanya..
Tak usahlah sebut hello, jika kelak anda mengucapkan selamat tinggal..
Tak usahlah katakan dia satu-satunya, jika ada orang lain di sisi..
Tak usahlah kunci hatinya, jika anda tiada anak kunci untuk membukanya..

Dr. HM Tuah Iskandar al-Haj


nota kaki : thx 4 those yang wish my job happiness..really appreciate it~ =)



nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending..

Friday, December 3, 2010

pekerjaan _♥

salam~


Salam disember semua.. Bagaimana hari-hari anda? Hope baik-baik saja~


Untuk pengetahuan korang semua, dirikuh telah berkhidmat untuk satu company nih.. Kompem korang tak tahu.. Dan untuk pengetahuan korang, dirikuh pon tak nak bagitau kerja kuh apa.. haha~

Yang pasti sekarang masih dalam tempoh training.. Study about the produk, about the sistem dan macam-macam lagi lahh.. Actually, stil tak tahu nak go on atau tidak kerja nih.. Jika dirikuh kata nak berhenti, kompem korang judge yang dirikuh nih sangat memilih dan seorang yang mengada-ngada tidak tahan dengan cabaran.. Tapi entahlahh.. Macam takde keyakinan diri aje.. hurmmm~
Mungkin kerana ia di luar bidang kemahiran kuh..


Mengenai rakan-rakan seperjuangan pula.. Sangat besh.. Mereka sekutu dengan kuh.. Dan untuk pengetahuan korang, dirikuh adalah di antara yang golongan yang muda dan paling tiada pengalaman bekerja taw.. Boleh lahh berlagak muda dan tak tahu apa-apa~ =pp


Ini adalah sesi presentation sorang-sorang.. Ada ke patut mereka kata dirikuh macam cikgu biologi.. Sebab buat peta minda segala.. hee~ Yang penting dorang paham.. Itu yang membuatkan dirikuh sangat gembira~ =)


Haaa~ Dirikuh kerja 6 hari seminggu.. Memang sangat penat.. Konon-konon takde life lahh, tapi ada jew masa keluar ngan kawan-kawan.. Yang penting en. fathi kuh tak terabai.. Nanti dia cari lain.. Tak suka!!! (tiba-tiba =p)


Sekarang nih ibu bapakuh tiada di rumah.. Lebih kurang 2 minggu suda.. Makanya, terpaksalah uruskan makan minum sendiri.. Bukan seorang diri jew, malah bersama seorang lagi adikkuh.. Balik keje, kena pikir pasal makan malam pula, pasal baju yang tak terbasuh, pasal rumah yang tak berkemas.. Dah ada ciri-ciri isteri berkerjaya nih.. hahaha~


Doakan dirikuh mudah dalam segala urusan yea.. Harap korang juga begitu.. Esok maw keje lagi.. haihhh~ Dah lama tak merasa tidur yang puas dan lama =pp

Selamat malam~



★ sedar diri~
Related Posts with Thumbnails