.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Saturday, September 18, 2010

berbuka puasa dan beraya bersama mereka! _♥

salam~


Suda seminggu kita menyambut Syawal.. Terasa cepat kan masa berlalu.. Kerinduan pula pada bulan Ramadhan itu.. cehhh! Bila time Ramadhan tak sabar nak Syawal pulak.. Itulahh manusia.. Tak pernak nak bersyukur.. tibe tibe.. hahah~


Dirikuh pernah menjanjikan tentang entri berbuka puasa dan beraya kan.. Tapi ini adalah edisi khas bersama sahabatkuh.. heee~


Sesuatu tentang mereka.. Mereka adalah rakan perkenalan masa sekolah sekolah dulu.. Dulu, takde lahh rapat mane pon.. Tapi dah abes sekolah bukan main rapat pulak.. Hinggakan ke mana mana, tiada mereka bagaikan patahnya dahan, gugurnya bunga, tercabutnya akar.. cewahhh.. hiperbola sangat nih =p


Tiap tiap kali masing masing berada di KL nih, sangat wajib lahh kami ngedate ye! Mereka mereka nih orang belajar, dirikuh jew yang bersenang lenang di rumah tercenta.. So, ape ape hal kenalah tengok masa free mereka..


Hari tuh sempat lah berbuka puasa di Old Town White Coffee, Times Square.. Tak kesah sangat pasal makan pon.. Yang sangat mengujakan kami adalah gosip gosip terbaru dan juga giler kamera.. Itu penting!


Meh layan pic yang ada.. Jangan sampai juling suda~ =)

Tak sangaka yang lelaki lelaki nye nih juge giler bergambar.. Sangat besh sebab ada yang offer jadi photographer dan pandai amek angel yang cantekkkk! =))


NEXT!
Raya pula.. Tahun lepas tak dapat nak wat konvoi raya sebab cuti U nih sangat lah singkat nyee.. Tahun nih dapat lah diadakan walaupon balek balek muka yang sama saja setiap masa.. haha~


Walaupon hanya 5 rumah saja kami serang, tetapi sangatlahh senak nye perut dengan makanan2 yang ada.. Lain rumah, lain pulak juadahnyee.. Mane tak kenyang bangat!


Tuh lahhh di antara gambar yang ada.. Sangat penat kan tengok.. ish3!
Tuh baru beberapa, kitorang tangkap gambar hampir mencecah 300 keping.. adoy.. nak pilih untuk di edit pon susah.. Lagi lagi kami nih jakun bile jumpe dslr =p

Ini bukti dirikuh suda mengah untuk menghabiskan makanan.. Makanan sangat sedap tapi suda tak terlarat rasanyee.. Amek sikit jew tuh, tapi mengambil masa yang lama untuk menghabiskannnya.. Di tambah lagi mereka mereka nih suka sangat menyakat dirikuh.. Tak henti henti kami bergelak ketawa =))

Last pic! Last pic! Sape yang nak hadiahkan dirikuh kamera yang tuh.. Sangat sukalahh.. Bole laa.. Sebagai hadiah perkenalan kita.. eheee~ =pp


Okeyy kawan2.. Sesiapa yang buat open house, maw ajak dirikuh.. Dialu alukan.. Tangki masih boleh di isi =p


Selamat hari raya kawan kawan~ =)


nota kaki : Dirikuh bersyukur dipertemukan sahabat seperti mereka.. Pernah tak anda dengar kata kata nih " Kalau zaman sekarang nih jumpe satu kawan pon suda kira bernasib baik kerana ramai orang yang suka menjahanamkan rakan sendiri "..
Aku kira bertuah kerana sering dipertemukan dengan kawan kawan yang sangat baik hati, ada susah dan senang sentiasa.. terima kasih~




★★★ pergilah sayu~

Monday, September 13, 2010

salam aidilfitri buat semua _♥

salam~


Selamat hari raya kawan kawan...
Suda selesai kutip duit raya? Baru raya ke empat ye tak.. Masih banyak rumah lagi bole di collect collect duit raya.. kankan.. Dirikuh masih dapat merasa nikmatnya duit raya.. Al maklum lahh belum bekerja kan.. ehee~


Suda kah kamu kamu semua makan dengan hebatnya? Berat ada naik atau tidak? Perut ada besar atau kecik lagi.. haha~ Yang pasti beratkuh hanya 43kg saje.. cisss! Impian menggemokkan diri sangat sangat gagal +_+


Dirikuh sekarang berada di kampung halaman di Segamat.. Esok lusa baru balik.. Maw beraya bersama kesayangan kesayangan di Kuala Lumpur pulee.. Sebenarnya maw post pasal berbuka puasa tempoh hari bersama rakan rakan tersayang.. Tapi tidak berkesempatan.. Nanti nanti lahh yea, itupon kalau kamu semua nak baca lahh ;)


Entri raya pon tak lupe juge maw di post kan.. Tunggu internet manyak laju, baru lah syiok uplaod upload gambar nyaaa.. okeyy~


Di kesempatan ini, dirikuh, Nur 'Izzati bt Hamzah mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin di atas segala kekhilafan yang pernah dirikuh lakukan atau perkatakan sepanjang terlibat dalam arena berblogging nih mahupon sepanjang perkenalan kita dalam perkenalan yang nyata ataupon maya.. SELAMAT HARI RAYA~




★★★ coba hanyut bencinta!
Related Posts with Thumbnails