.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Saturday, July 17, 2010

i hate interview..seriusly! _♥

salam~


Kerja ape yang takde temuduga yea.. Keje tido, keje makan ataupon keje ngumpat kowt.. Keje nak jadi cleaner pon ada temuduga taw.. haishh.. Sangat benci lah temuduga nih sebenarnya.. Baru-baru nih ada hantar resume kat syarikat-syarikat yang memerlukan pekerja.. Dirikuh hanya mengambil peluang untuk kerja-kerja kerani atau seangkatan dengannnya jew.. Sekadar untuk temporary job sementara menunggu temuduga daripada JPA.. Kerja-kerja yang tuh jew yang mampu di apply, yang lain rasanye tak layak kowt.. huhu~


Dirikuh ada satu pengalaman terburuk tentang temuduga nih.. Dan itu baru kat sekolah, untuk jawatan dalam sidang redaksi majalah.. Mana taknye, dirikuh disuruh duduk di atas kerusi yang ala-ala bos tuh.. Tup tup.. Terus ke belakang kerusi tuh, rasa macam nak jatuh.. Nasib baik tak jatuh lagi.. Si penemuduga a.k.a si abang senior, dah geleng-geleng menahan gelak.. cess!


Isnin lepas, dirikuh dikehendaki menghadiri satu temuduga kat Jalan Ampang untuk jawatan kosong admin clerk.. Si penemuduga nih, adoyai rasa macam ada yang tak kena jew dengan dia nih.. Mula-mula memang lah tanya pasal kerja, lama-lama pasal benda lain pulak.. Siap nak tangkap gambar lagi untuk dokumen pejabat, katanya lahh.. huhu~


Memang mengharapkan dapat kerja tuh, rasanya gaji cam masyuk tapi mengenangkan dapat bos camtuh, aleh-aleh keje bape hari jew kang.. hoho~


Korang-korang ada kerja kosong tak kat area KL.. Keje orang gaji kat umah korang taknak yea melainkan gaji sehingga 4 ke 5 angka.. muahahaha~!


Baiklah kawan-kawan.. Selamat bergumbira ya.. Jangan lupa datang konvo saya 10 Ogos nih.. Jangan bertangan kosong ya.. hakhak! ;))



★★★ ada orang upload gambar tadika saya lah kat fb.. =p

Sunday, July 11, 2010

la fiebre del Mundial _♥

salam~


hola~
tienen los lectores un buen día..
ESPAÑA hacia adelante para ganar esta noche..

haha..
ada paham =p


Sekarang memang musim giler giler bola.. Hampir sebulan demam bola nih melanda kat seluruh dunia.. Dan malam nih kira pagi nanti lah, perlawanan terakhir bola berlangsung antara SPAIN dan juga NETHERLAND.. Bakal mencatat sejarah, sebab dua-dua negara nih tak pernah menang lagi taw.. *Kalau salah tolong betulkan =p


Dirikuh bukanlah fanatik dengan world cup nih, takde pasukan pilihan pon, hanya sekadar tau result perlawanan.. Itu kira okey lah kan daripada tak tau langsung ape yang melanda kat dunia sekarang nih..


Tapi daripada hanya sekadar maw tau keputusan perlawanan sudah menjadi kepada perlawanan keputusan antara dirikuh dan juga incik fathi.. Mana tak nye, kami akan memilih pasukan yang dijangkakan menang, dan sape yang salah akan mengadap sape yang betul.. Memang tak bole jadi nih.. Yang penting german menang pagi tadi kan.. yah0oooo~ =))


Sebut pasal german nih, korang tau tak pasal sotong paul tuh.. Sangat kelakar pulak baca pasal si sotong nih.. Jangkaannya semuanya betul setakat nih.. Yang paling tak bole bla, bila si sotong nih memilih spain berbanding german pada perlawanan semi final ari tu.. Yang rakyat german semuanya agak bengang sampaikan nak goreng si sotong tuh.. hurmm.. Sotong goreng tepung.. Sedap bukan =p

Juara tahun nih Spain menang, menurut si paul tuh lah.. Si incik fathi suda menjangkakan awal-awal.. Adoyai, nak pilih team ape nih, Netherland atau Spain ya? Seperti biasa, sudah tentulah dirikuh pilih yang menang.. weee~ =p
* semangat spain betul.. viva espana =p *

Berikut merupakan keputusan perlawanan daripada peringkat kedua sehinggalah ke peringkat separuh akhir.. Dan seperti yang semua taw, tempat ketiga adalah german yang mengalahkan uruguay 3-2 =)

nota kaki : dirikuh tidak dapat online buat beberapa ketika.. Diharapkan ada rezeki nanti.. tadaa~



★★★ maw keje..nak duit! =p

Saturday, July 10, 2010

mari dekat mari dekat _♥

salam~


Hye korang.. Wahh suda lama tidak kuh jenguk belog yang serba serbi serabai nih.. Bertambah-tambah habuk kan ini belog.. Mesti kamu, kamu dan kamu semua rindu bukan.. Rindu untuk mendengar carutan kuh.. Okeyy perasan!

Standard ayat untuk blog yang tak di update beberapa kurun.. itu lahh =p

*******************************************************************************

Update terkini sekarang..(bahasa ape nih)
Tiada jaringan internet untuk tempoh yang lama buat masa sekarang.. Ini disebabkan oleh ketiadaan internet di rumah.. Ini pon ehsan daripada adeq yang pulang ke rumah di hujung minggu..


Owh yea! Dirikuh di rumah.. Menjadi petani yang berjaya dengan menanam anggur di sepanjang kaki lima flat nih.. haishh.. Maw keje, tapi tak keje-keje juga.. Korang korang ada keje kosong tak? Sangat jelez lahh rakan-rakan yang lain sudah ada masa depan.. Ada yang suda bekerja dan ada juga yang tegar menyambungkan pelajaran.. Tahniah yea korang!


Hurmm, akhirnya tamat juga sesi pembelajaran selama 3 tahun di Universiti Kebangsaan Malaysia.. Dan diharapkan dapat berkonvo 10 Ogos ini.. Jangan lupa datang yea bawa itu bear bear besar sama itu bunga harum harum.. wahhh~ =p
Sangat tak sabar maw ketemu rakan-rakan seperjuangan kembali..


Okey kawan-kawan..
Thanks pada yang sudi share ur link dan also jengah jenguk ini belog..
Dan tak lupa.. Selamat kembali ke kuliah yea.. ngeh ngeh ngeh~
* ini juga muka terkini.. sangat bam bam bukan =p *



★★★ sabar, tabah, gagah!
Related Posts with Thumbnails