.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Friday, June 25, 2010

happy birthday b _♥

salam~


Hey, birthday love, I think of you
On days both dark and sunny.
You bring me joy in every thought,
My precious, loving honey!
So be my love for all our lives,
And I’ll be your love, too;
Each birthday is another chance
To say, "I love just you!"
xoxo

selamat hari ulangtahun kelahiran ke 22, bubu..
semoga bahagia selalu di samping mereka-mereka yang tersayang..
berjaya dalam hidup dan menjadi insan yang berguna..
taw!

p/s : i love you!



★★★ 4 minggu lagi :)

Thursday, June 24, 2010

tanah haram _♥

salam~



Hee~
Saja sebagai pemuas nafsu mata seketika.. Ini gambar yang diambil ketika ibu kuh menunaikan umrah baru-baru ini.. Sangatlah jelez.. Tersangat sangat maw pegi..


Bila lihat Kaabah tuh rasa sayu dan terasa banyaknya dosa telah dilakukan.. Baru tengok gambar, belum depan mata lagi.. Kompem bengkak2 mata kan..
"Ya Allah sesungguhnya dikaulah maha pengampun , dan amat suka memberi ampun, maka berikanlah daku keampunan"


Minuman yang paling nikmat di sana ialah air zam zam dan makanan paling enak adalah buah kurma.. Sekarang musim panas, so nak basuh baju sangatlah cepat kering.. Sangat seronok dengar pengalaman mereka-mereka yang pergi umrah nih.. Harap dirikuh pula dapat berkongsi pengalaman itu kelak.. Doakan yea.. InsyAllah~ :)

* kami sekeluarga kebetulan berpakaian merah tatkala menjemput ibu yang kami rindui *


Toy story 3 sangat besh.. Baru tengok tadi.. Tengok sorang-sorang.. Makan sorang-sorang.. Jalan sorang-sorang.. Itulahh hobi kuh~ =))



★★★ Ya Allah ya tuhankuh, Kau permudahkanlah segala urusankuh~

Monday, June 21, 2010

maw citer citer _♥

salam~


Hye kawan-kawan.. Ape macam ini hari.. Ada baik atau tidak begitu baik?
Ape-ape pon hope korang hepi-hepi aje okey.. chill! :)


Maw citer satu mende.. Kesedaran orang-orang di Malaysia nih, bukan nak dihentam sehentam-hentamnya.. Tapi entahlah, sikap endah tak endah manusia kat Malaysia sudah tahap kritikal dah kowt.. Okeyy, dirikuh pon banyak yang tak sedar-sedar juga.. Sila nasihatkan dirikuh ini apa yang perlu.. hukhuk!


Sebagai contoh, tak taw lah kalau korang tak taw kan (ayat pening-pening jew =p), yang ktm sekarang ada koc untuk wanita.. Si operator tuh dok lah gebang kuat-kuat, ulang-ulang kali bagi semua orang taw yang koc tengah adalah khas untuk wanita sahaja.. Tapi stil ada jugak jejaka-jejaka yang tak reti bahasa atau mungkin tak berapa nak dengar, berpusu-pusu jugalah masuk koc tengah tuh himpit-himpit dengan gadis-gadis ayu.. Agaknya time ada announcement tuh mereka-mereka nih sibuk kowt.. Ouh.. sibuk yea.. Sibuk dengan enset atau kawan-kawan di sebelah kowt, ke sibuk ngorat gadis-gadis cun tuh sampai iring gadis tuh sekali masuk koc.. gentleman katakan.. hoho~

* ktm memang selalunya ada 3 koc sahaja.. so yang tengah adalah khas untuk wanita taw~ *


Memang setiap kali dirikuh naik tren, tiap kali tuh lah berlaku.. Yela kan, dirikuh nih suka naik ktm.. Public transport kan mengurangkan pencemaran (sebenarnya takde pilihan lain dah..kereta takde..tak mampu =p).. Yang gadis-gadis dalam koc tuh cubalah pandang slack kat jejaka-jejaka tuh, itu pon dorang wat dek jew.. Mungkin ego ataupon still tak sedar-sedar lagi.. haishh~


So, nasihatilah pada mereka-mereka yang patut yea.. Harap-harap mereka taw lah benda-benda yang memang berlaku kat negara kita..


Itu satu hal.. Lagi satu hal pasal industri hiburan kita nih.. Kurang kesedaran jugak pasal hiburan luar negara.. Aku pon tak taw sangat pasal hiburan luar-luar nih.. Setakat dengar kat radio, download kalau sedap dan dengar banyak-banyak kali.. Patutnya mereka nih kena lah jugak peka hiburan-hiburan luar kalau dah memang terlibat dalam industri tuh.. Takde lah orang kata ketinggalan zaman kan~


Sape ada tengok akademi fantasia musim ke-8, tapi tak ingat lah konsert ke berapa, yang maulana bawa lagu ne-yo.. Ada ke patut si Adlin pegi hembus kata tak relevan dah tiru macam michael jackson.. ish ish ish.. Itu gaya ne-yo bang.. Nasib baik si Sarimah taw itu gaya ne-yo.. Tak ke malu gitu..

* ne-yo nih suka pakai topi dan style dia memang pegang topi tuh yea =p*

Lagi satu.. Sape taw yang Kertas band sudah bertukar nama menjadi Armada band.. Aku pon tak taw sebenarnya.. Itupon si adik lelaki kuh yang bagitaw baru-baru nih.. Tapi dirikuh memang sudah mengenali Armada band dengan lagu "gagal bercinta".. Sudah jatuh hati dengan lagu itu sejak tengok buat pertama kalinya kat astro dan terus download okeyy..


Takkan kertas band pon korang tak taw.. Alaa.. Yang terkenal dengan lagu "kekasih yang tak dianggap" dan "inikah nikmat bercinta" tuh.. haa.. Dah tawu kan? Sangat suka semua lagu-lagu dorang.. Sangat besh! Band nih saing-saing dengan ST12, D' masiv sume lahh.. Sangat layan kalau dengar time frust menonggeng atau time hangat bercinta kan.. ehee~


Dorang ada datang Malaysia dan masuk rancangan MHI kat TV3.. Si Ally nih pegilah cakap yang suara dorang nih sama dengan satu band kat Malaysia tapi dia tak ingat band ape.. Then si Armada band nih pegi lah cakap yang nyanyi lagu Kekasih yang tak dianggap ke? Si Ally nih pon mengiyakan.. haihh~ Tak ke malu sikit di situ.. Pegi cakap band Malaysia pulak tuh.. huhu~

Dorang tukar nama atas sebab-sebab yang tak dapat diselesaikan dengan syarikat rakamannya.. So ini memaksa mereka menukar nama kepada ARMADA yang digabungkan daripada nama ahli anggotanya, Rizal (vokal), Andhit (drum), Radha (gitar), Endra (bass) dan Mai (gitar)..


Okeyy kawan-kawan.. Jom pegi dengar lagu-lagu Kertas @ Armada.. besh2!
Doakan dirikuh berjaya dalam menjawab exam yea.. Tadi 1st paper then next Jumaat pula..
tadaaa~



★★★ ada citer lain yang maw di citer sebenarnya.. haha~

Monday, June 14, 2010

busy busy _♥

salam~


Ouh selamat hari-hari semua.. Hope korang bahagia2 selalu okeyy..
Tak lupa di sini maw mengucapkan tahniah kepada rakan seperjuangankuh, didie kerana suda bertunang yea.. wahh~ sangat cantek lahh dia dat day :)


Minggu nih langsung takde kelas.. Semua suda setle itu presentation, kuliah dan sebagainya.. Cuma tinggal satu lagi assigment yang mungkin akan dihantar pada esok hari.. Kemudian minggu depannya pula, mulalah minggu peperiksaan yang akan kuh hadapinya buat kali terakhir.. doakan yea~


So, banyak masa yang tak tawu nak dihabiskan macam mane.. Anggap jew dirikuh study nak dekat2 exam tuh nanti k.. Malas lagi nih.. ehee~


Sabtu dan Ahad lepas, dihabiskan masa sepenuhnya bersama bestie tersayang, syikin.. perghh.. Sila percaya kami lepak sampai subuh.. Ape punye anak dara kan.. Tapi itu semua gara-gara keinginan yang teramat sangat untuk berbuat demikian =p
Kami tonton dua muvie, Lagenda budak setan dan Killers.. Overall rasa macam berbaloi jew tengok dua-dua tuh.. Sangat sesuai ditonton oleh pasangan kekasih yea.. Tengok ngan my bf syikin pon jadilahh kan :)

Sabtu, ahad setle.. Isnin, balek UKM setlekan hal assigment.. Selasa, maw balek kampung.. Rabu, jemput mak pulang dari umrah.. Khamis, maw bermandi manda bersama cousin2 tersayang.. Jumaat, Sabtu, Ahad masih dipikirkan.. Dirikuh cuba untuk mem-busy-kan diri.. Bukan busy body okey.. Terima kasih kesayangankuh sekelian kerana sentiasa menemani.. Korang adalah segalanya..


Owh tidak lupa maw lepak2 dengan gegurl2 kuh minggu nih.. Dan tidak lupa dengan muvie yang melambak2 sumbangan rakan tersayangkuh.. yeahh! Maw isi masa yang ada tanpa was2.. wee~


Sekian itu sahaja.. Selamat menonton bola.. Pasukan manakah pilihan anda?
Aku pilih yang menang saja.. cehh! =p


COP! Syikin... I tak sabar okeyy..hee~



★★★ I like walking in the rain because no one knows i'm...

Monday, June 7, 2010

sudah tiba saatnya *5 _♥

salam~


Hanya tinggal beberapa minggu saja lagi sisa hidupkuh di UKM nih.. Semakin terasa kesedihannya walaupon orang lain dah dok sedih awal2 da.. huhu.. ketinggalan tol dirikuh ini..


Pengalaman di UKM memang mengajarkuh satu benda.. Walaupon kita tak yakin untuk melakukan sesuatu itu, haruslah kita teruskan dengan apa adanya kudrat yang telah diberikan oleh-Nya dengan sebaik-baiknya tanpa henti.. Nescaya Allah Maha Mengasihi umat-Nya lalu diberikan balasan baik yang setimpal dengan usaha kita.. Percayalahh.. wahhh~ ;)


Ibukuh sedang menunaikan umrah di Mekah sekarang ini.. Aku kesian kat adek kecik sorang tuh.. Camane lah dia kat kampung tuh.. Makan ke tidak.. Kalau tak dipaksa makan, takdenye nak makan.. huhu~


Ketika ibukuh tiada, memang mengajarkuh erti tanggungjawab.. Tanggungjawab terhadap adik2 dan tak lupa ayah.. Pakai makan minum semua perlu di jaga.. Tak lupa juga kemas susun atur segala.. Dah boleh practice siap2 nih.. ehee~ =p
*************************************************************************************

Kembali ke cerita asal tentang pengalaman sepanjang di UKM.. Sekarang maw citer time tahun 2 pulak..


Aku ada kawan yang sangat ramai time nih.. Sangat happening.. Sangat gila2.. Sangatlah suka rianya.. Dari yang abang2 kakak2 senior sehinggalah yang sama batch yang tak pernah kenal pon sebelum nih jadi kamching giler..


Kita mulakan dengan dengan sesi suai kenal.. Sangatlah terasa asingnya dirikuh ketika itu.. Masing2 sangat hebat.. Hebat dengan semangat masing2..


Kemudian, kita cuba tidak menyombongkan diri pabila bersama-sama ke kursus yang mungkin pertama kali kita hadiri.. Makan dengan hebatnya, berkongsi cerita dengan meriahnya dan melakukan ape saja bersama-sama dengan seronoknya..

Kita juga pernah bercuti bersama-sama ke pulau yang aku sendiri pergi buat pertama kalinya.. Serius lahh, korang memang best giler.. Sangat bekerjasama kita time tuh kan.. hee~

Tugas kita bukan sekadar hepi semata-mata.. Banyak misi yang kita perlu lakukan.. Dimulakan dengan Minggu Mesra Pelajar.. wahh.. Tak tido malam itu suda biasa.. Kita sering mahu lakukan yang terbaik kan.. Ingat lagi sanggup buat tag nama untuk pc2 yang ada.. Kan didie, kan wani~ =)
Banyak event kolej yang tak pernah aku sertai sebelum nih.. Tapi time nih lah aku diberi peluang untuk menghadirinya.. Baru aku tahu setiap sesuatu itu perlu dirancang sebaik-baiknya.. Dan yang penting, takde duit, takde event.. Bolehkah gitu? hoho~


Selain itu, banyak mende kita lalui bersama.. Sangat banyak ragam kita masa itu.. Kisah sedih, lawak, bengang, kabut2 pon ada kan.. Bila dipikirkan balek, semua tuh terindah lahh~

Banyak lagi kisah kita bersama.. Mana taknye, hampir setahun kita bersama.. Dan harapnya sampai sekarang ikatan persahabatan kita masih terjalin.. Masing2 sudah berjaya sekarang.. Baguslahh.. Syukur..


COP2! Kita pernah pegi Melaka same2 kan.. Sorilah tak seberapa, yang penting duit habis time tuh gak.. ehee~ Rindu rindu!


Mereka yang dimaksudkan ialah rakan2 seperjuangan dalam JAKSA (Jawatankuasa Kebajikan Siswa Siswi) Kolej Keris Mas, UKM~

Posto untuk mereka :
Korang, rindu korang.. Sayu jew tengok pic2 yang ada dengan korang.. Sangat terkilan bila ensetkuh hilang.. Semua pic sorang2 ada dalam tuh.. warghhhh~
Nanti ada masa kita jumpe yea.. Tahniah pada abang2 dan kakak2 yang dah keje banyak duit sekarang.. Boleh belanja adik2 nih.. hee~
Tahniah juga pada korang2 yang dah abes blaja tuh.. Hope epi selalu dan berjaya sentiasa yea..
Halalkan segala makan minum dan maafkan segala perbuatan salahkuh pada korang.. Sayang korang +_+


Itu saja kawan2.. selamat bergumbira selalu~



★★★ server down.. ouh down down down!
Related Posts with Thumbnails