.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Wednesday, March 31, 2010

aku yang bersalah _♥

salam~


Diam tak bermakna aku takut
Diam tak bermakna aku mengalah
Diam tak bermakna aku bodoh
tapi aku diam kerana dia~

Senyap tak bermakna tidak bernyawa
Senyap tak bermakna tidak berkata-kata
Senyap tak bermakna tidak bergerak
tapi aku senyap kerana dia~

Mungkin aku insan yang hina
Selalu mendatangkan musibah
Tapi pernahkah terpikir akan sedikit perasaankuh
Lebih baik diam bukan?

Luarannya senyum panjang berjela
Sorok2 hujung dunia melimpahi segala air mata yang ada
Biar nampak aku tak kecewa
Biar nampak aku yang bersalahnya

Itu suda biasa
Sejak azali aku begitu
Kalau itu menggembirakan semuanya
Aku terima~




★★★ saya pembawa sial~

releasekan tensen, jom! _♥

salam~


Tempat percutian ape yang besh untuk releasekan tensen yea?
Paris? London? Sydney? Jepun? ke Mekah?
Kalau lahh banyak duit.. Kompem terus pegi beli tiket on the spot.. Tanpa berlengah dan hanya berlenggang kangkung saja ke mana jua yang ingin di release kan tensen tuh.. haishh~ Sangat harapan yea kawan2.. hukhuk!


Takder duit yang banyak? Jalan2 kat Malaysia sudehh~
Selesa ke mana2 tanpa bersusah payah nak berbelit2 cakap bahasa yang sendiri tak paham maksudnya.. haha~ camane tuhh?


Nak pegi rehat2 kan badan sambil mencantikkannya? Spa melambak kat Malaysia nih, siap ada pakej menarek lagi (dirikuh tak pernah pegi lagi yea, men hentam jew nih ;p).. Nak pegi kocak2 air sambil bina istana pasir? Pantai merata ada kecuali Kuala Lumpur yea.. Cantik2 lagi pantai kat Malaysia nih.. Sangat teringin pegi Pulau Tioman dan Sipadan.. Sape maw bawa? =))


Nak rasa salji tuh camne? Boleh lah pegi ke rumah2 salji yang ada kat Malaysia nih terutama skali kat Bukit Cerakah.. Dulu kecik2 siap beratur panjang nak masuk, aleh2 tak jadi sebab family fed up lama sangat beraturnya.. huhu~


Jalan2 kat mall pon bole releasekan tensen jugee kan.. Takde duit, sekadar jalan, lihat dan bla pon okey kan kawan2 =p


Baru2 nih, dirikuh meng-release-kan tensen ke Genting Highlands.. Suda lama tidak kuh jejaki ke tempat itu sejak sekolah dahulu.. Tesis tak siap lagi, berjalan bukan main.. heee~
Sekarang kawasan tuh panas tapi sejuk.. Korang pikir lah sendiri ape maksudnye ;p


Ada satu kenyataan mengenai dirikuh dan genting.. Kalau tidak, dirikuh suda boleh kaya raya dengan hanya pergi ke genting dengan syarat menaiki semua permainan yang ada di situ.. wahhh.. Dah taw dirikuh penakut ya amat, beranilah pertaruhkan duit melambung2 kan.. ish!


Ye.. Sangat membazir yea kawan2 kalau ajak dirikuh pegi sana.. Kompem tak akan main semua yang ada.. Hari tuh pon baru main pirate ship dah meleleh-leleh air mata.. ape kes? ;p
Sori yea incik fathi, saya telah melakukan pembaziran +_+

Kalau dah mende setakat ayun atas bawah pon da kecut perut, inikan pula maw naik roller-coaster yang pusing terbalik laju pecut segala? hampeh jew.. ehek! ;p

Space shot? Jangan harap nak naik.. Tangkap2 gambar jew bole.. =pp


haa~ Yang nih dirikuh berani naik.. Ape ntah nama mende nih.. Bot kayuh2 kan.. (didie~, tibe2 ;p)


Lihat pemandangan yang ada sambil snap2 gambar pon bole releasekan tensen kan? ahaa~ suda tenang seketika =))

Makanan kat genting tuh sangat lah mahal.. So sape2 yang rajin, beli makanan kat bawah sebelum berangkat ke atas yea.. Tapi dirikuh main lenjan jew pegi makan, sebab lapa bangat nih! ;p


Okeyy... Last but not least.. Tengok pic nih, serius leh releasekan tensen.. Meh2!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
yeahhh! Suda release segala tensen.. Bole teruskan menulis tesis~ hakhak! =))



★★★ zon pecut, wakluu!!

Friday, March 26, 2010

sudah tiba saatnya *3 _♥

salam~


Tiada kata2..
Hanya keindahan saja maw dikongsi..
Meh2 tengok pic yang sangat 'perahsantan' nih =p
Lokasi : UKM







★★★ bye kawan2..maw ngedate~ =)

Thursday, March 25, 2010

sudah tiba saatnya *2 _♥

salam~


Kali nih maw citer kisah lampau, ketika 1st year dulu.. Sangatlah kejutan budaya pabila terpaksa ulang alik naik bas pegi kuliah.. Sampai sakit2 sendi tulang menunggu bas yang ntah ape2 ntah, suka ati maw gerak bile.. haihhh~
Sungguh bernasib baik kau orang sekarang yea junior2.. Setiap setengah jam kompem ada bas.. Tak macam dulu, kadang2 ada dua jam skali baru nampak bontot bas tuh mari..


Masa time bodo2 nih la, dirikuh pegi gatal2 letak nama kat semua pendaftaran kelab yang ada. Tapi hampeh, datangnye tak pernah ;p
Yang pasti, dirikuh stick pada dua organisasi sahaja.. Kelab Aspirasi dan dibawah exco Jaksa Buletin dan Informasi..


Pengalaman takyah citer lah kan.. Ape yang dirikuh nak gebang kat sini, dengan berkelab2 nih la dirikuh jumpa kawan2 yang sangat baik dengankuh. Merekalah ibarat nyawakuh tatkala dirikuh terumbang-ambing kesorangan.. cewahh~


Memang seyes! Dirikuh sorang2 jew pegi balik kelas.. Pernah nangis sebab takde kawan.. haha~
Tapi sangat excited bile ada perjumpaan kelab.. Dapat jumpe mereka2, at least dirikuh taw yang dirikuh nih masih ada sense untuk berkawan, takderlah asyik dok sorang2 jew..


Satu rahsia pada kawan2 aspirasi dan team buletin n informasi yang hari nih baru dirikuh nak gitaw.. Kalau korang baca lahh =p
Time ada kursus ape ntah kat HPA, dirikuh kena citer ape2 aje di depan khalayak ramai. Aku citer sal korang.. Aku cakap,

Selama nih saya agak kesorangan kat UKM nih.. Makan pon tak tentu, kadang2 tak makan pon.. Rasa agak tensen dok kat UKM nih.. Tapi bila saya masuk kelab, saya jumpa kawan2 yang sangat saya hargai. Sebab mereka, saya jadi semangat untuk teruskan perjalanan hidup kat UKM nih. Dapat gelak2 ngan korang, kongsi ape2 sahaja.. Terima kasih korang! (dengan nada yang separa menangis, diikuti dengan tepukan oleh mereka yang lain.. dan tiba2 ada laungan "hidup aspirasi" oleh seorang daripadanya *motif aspirasi? ;p )


Bile ingat balik, seyes malu.. Depan orang ramai beb, dalam satu bulatan.. Nasib baik gelap dan disinari dengan cahaya bintang (nak jugakk~ ;p).. Harap2 takde yang ingat dan cam mukakuh yea.. hakhak!


Maw citer sal sorang minah nih yang sangat sempoi.. Dirikuh kompem gelak terbarai2 bile lepak ngan die nih.. Kitorang jadi rapat pon sebab kelab dan satu kuliah yang sama walaupon berlainan program.. Selalu lah lepak makan.. Kalau tak sebab dia ajak, tak makan lagi lahh dirikuh.. =p

Dia yang dimaksudkan ialah Nadey, ohh lalinkuhh~ (=


Lagi sorang, yang masih setia menemanikuh di UKM nih, Lyana Hisham.. Korang tentu kenal die nih.. Sangat femes di arena berblogging =)


Kitorang rapat pon bermula daripada kelab walaupon satu matrik johor dahulunya. Wahai sayangkuh, Lyana Hisham,

Sebenarnya saya dah pernah jumpa kamu di matrik dahulu.. Kita selalu makan di kafe yang sama pada setiap hari Jumaat.. wahh~ =p
Dan tak sangka pula kita bertemu di sini kan.. Kamu ibarat kembar saya yang tak pernah sedikit pon terlintas di pikiran saya ianya berlaku.. Walaupon muka kita tak sama , tapi yang lain asyik2 kata sama, kita wat ye2 jew.. Macam besh plak ada kembar lain muka nih ;p


Terima kasih kerana sudi jadi kawankuh ya.. Suda hampir 3 tahun perkenalan kita.. Semoga ia berkekalan sampai bile2.. taw taw~ =)




Ramai lagi selain mereka, terutama sekali Suraya dan team2 kelab yang lain.. Kenangankuh bersama korang sentiasa di dalam ingatan.. Semoga kita kawan2 selalu yea.. Dah grad jangan lupa dirikuh.. peace! +_+



★★★ maw holiday, maw release tensen, xmaw pikir pasal tesis wat seketika~

Sunday, March 21, 2010

pangarang jantungkuh _♥

salam~


Ini tag lagi..huhu~
Kali nih di tag oleh Lyana yang suda berkurun lamanya..
Sambil menulis tesis, sambil nih juga nak update kan..
Maw release tensen sebentar.. Bole? =)


Baik, teruskan~


1- Siapakah diri saya di rumah?
Dirikuh seorang yang banyak lah pot pet nye bile berborak dengan mak dan adek kuh.. Seorang yang sangat suka membuli adik2 nya dan dalam masa yang sama sangatlah sayangkan mereka.. baik kan? =p
Tak lupa juga sangatlah degil dan susah nak dengar kata tapi dalam masa yang sama dirikuh juga menjadi pendengar setia ape saja yang mak kuh ingin kongsikan..


2- Siapakah diri saya di samping rakan?
Waduh.. Soalan apekah ini.. Takut tersalah plak..=p
Dirikuh seorang yang senang didampingi, maksudnya sape2 nak kawan pon bole.. Mungkin agak kegilaan sedikit tapi dalam masa yang sama boleh berkongsi apa saja yang mereka nak kongsikan.. Kira open lahh, nak citer pape pon bole~
Seorang yang sangat menghargai kawan2 nya tapi jarang nak tunjukkan kasih sayangnya di depan seseorang itu.. sebab tak reti lahh nak tunjuk2 nih..ehee~


3- Lima benda yang diidam-idamkan tapi tak dapat lagi~
* Lesen kereta
* Blackberry
* Kamera SLR
* Kereta gen 2 putih (kereta malaysia jew? ;p)
* Rumah idaman


4- Siapakah nama pasangan merangkap buah hati pengarang jantung saya?
Muhammad Fathi Zakwan bin Ahmad Sayuty..
haihh~ Giler panjang nama die nih ;p



5- Ceritakan lima perkara yang paling suka tentang dia?
Nak kena cerita kew? ;p
* Boncet
* Bacin
* Poyo
* Kuat bebel
* Sengal
Lepas nih naik bangga lah mamat nih bile tuh ciri2 yang dirikuh suka~ =))


6- Tarikh membina ikatan~
Takder tarikh lahh.. Tapi amek tarikh perkenalan bole?
23 Julai..


7- Kenangan pahit bersama pasangan anda?
Pahit? takde lahh.. Masam2 masin banyak lah yea.. heee~


8- Lagu tema cinta?
aaaaa~ ape yea?
Takder lah lagu tema cinta.. Tapi 1st lagu yang dia beri adalah "Lelaki ini".. Pernah nanges2 okey, terharu bile dengar lagu nih.. alamak! ;p
Dan ada juga lagu yang penuh makna, "I'm yours"~


9- Apakah perubahan yang saya nak tengok pada dia?
Awak taw kan ape yang saya nak tengok awak berubah~ =)
Kurangkan bacin awak tuh! =p


DONE!
semoga gembira selalu kawan2~




★★★ hanya dia, insyAllah tiada yang lain~
Related Posts with Thumbnails