.

★ Abaikan mata, utamakan cerita ★
.

Friday, February 26, 2010

saya mahu penjaga hensem macam awak! _♥

salam~


Sangat bengang yea kawan2 bile takde air kat blok nih.. Bayar yuran tak macam mahal pulak, tapi macam2 tak cukup.. Bukan tak bersyukur, tapi mereka cakap tak serupa bikin.. Yuran kolej mahal, sebab nak menaiktarafkan fasiliti yang lain.. Apekah!


Katanya isu harga kolej mahal sudah lapuk.. Kalau lapuk, naper tak setle2.. Takkan maw masuk paper lagi, baru nak bertindak kowt.. Bukan pihak perwakilan pelajar tak jalankan tugas, aku paham akan situasi itu kerna pernah terlibat juga dengan JAKSA nih.. Pihak atasan takkan dengar punye dah sal kes nih!


Agak2 kena saman tak aku bukak isu nih.. ampunnn~ Hanya sekad
ar luahan yang dah lama terbuku di hati.. huhu~

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Act, bukan isu tuh yang nak digebangkan dalam entri.. Itu sekadar selingan saja ;p


Kebengangan semalam takder air, dirikuh gi la layan dvd non-stop!
Oleh itu, dirikuh nak review satu lagi dr
ama, kali nih drama jepun pulak!


Tajuknye, My Handsome Butler.. Kalau korang suka giler citer Hana-kimi, maka tak mustahillah korang akan suka juge citer nih..


Citer nih pasal seorang perempuan, Shinonome Mei, seorang yang baru kematian kedua ibu bapa terpaksa menjalani kehidupan di sekolah tinggi Lucia sebab dia merupakan pe
waris keluarga terkaya di Jepun iaitu Hongo.. Sebelum nih memang hidupnya miskin tapi bahagia bersama keluarganya.. Keluarganya hidup dengan membuka kedai mee udon..


Sekolah tinggi Lucia nih sekolah perempuan sahaja.. Tujuan sekolah nih untuk melahirkan perempuan2 jelita.. wow! Dan yang menariknya, setiap perempuan yang belajar di situ mempunyai seorang penjaga yang hensem belaka ;p


Penjaga Mei, Rihito seorang penjaga berkelas S, kira kasta paling tinggi lahh.. Sangat hensem woo dan ramai yang inginkan dia menjadi penjaga..

* mesti korang kenal mamat nih.. sangat cool dan senyumannyerr sangat tertarik.. ehek! ;p *

Dalam citer nih, ada lah banyak konflik yang berlaku, lawan2, cari harta dan sebagainya.. Kisah cinta tak leh tak ade kan.. haha.. Kisah cinta segi berlaku antara Rihito, Mei dan juga adik Rihito yang semata2 menjadi penjaga untuk bersama Mei iaitu Kento.. Untuk pengetahuan korang, ada peraturan iaitu tak boleh bercinta dengan penjaga sendiri..


Kalau nak taw kisah seterusnya, gi lah tengok.. Sangat besh dan lawak.. Seyes tak tipu.. Sory kawan2, tak dapat nak cari link.. Tapi korang lagi expert kan nak cari muvie2 jepun nih!
Selamat menonton~ =)



nota kaki : sape2 yang nak jadi penjaga saya..silakan, syaratnye mesti bacin macam en. fathi ;p


★★★ salam maulidur rasul~

Monday, February 22, 2010

rambut rontok _♥

salam~


Entri ini sangat pendek daripada biasa..
Hanya maw pendapat korang sume ape syampu yang sesuai untuk kepala kuh yang sering keguguran rambut.. hukhuk!
Harga biarlah berpatutan.. Dan jikalau ada petua yang boleh dikongsi, silakan~



Syampu semasa : Rejoice anti-hair fall..
Pernah menggunakan Pentene dan Sunsilk.. Masih tidak memuaskan..


Fakta : Lelaki akan kehilangan 40 helai rambut setiap hari manakala wanita pula 70 helai setiap hari... banyaknyeee~

Kecik2 botak sangat comey.. Kalau da besar, tak macam lari plak semua orang kan.. Lelaki lain lahh, kunun2 macho.. yeke? =p


Rambut adalah mahkota setiap wanita.. ecehhh~



★★★ dirikuh jarang gunting rambut di kedai..paling latest pon pada umur 6 tahun.. selama nih mak yang potong rambutkuh =)

selamat malam _♥

salam~


Hye there.. Juz nak berkongsi satu lagu besh yang mungkin korang dah dengar pon kat corong2 radio.. kan kan..


Lagu nih bertajuk selamat malam oleh Faizal T
ahir.. Mula2 dengar pon da tertarik abes.. Sangat sweet lahh! Boleh tujukan lagu nih pada orang2 tersayang yea~ =)


"Selamat Malam"

Faizal Tahir

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku

Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayan
gku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasi
h
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua
untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku



Malam suda.. Dengar lagu nih pon suda.. Gi lahh tidoo.. hee~

* smoga malam ini penuh dengan kilauan cahaya bintang *


nota kaki
: dirikuh kipas-susah-mati faizal tahir dan aizat..ehek! =p




★★★ ya Allah ya Tuhankuh, berikanlah kuh kekuatan~

Friday, February 19, 2010

bersama mereka _♥

salam~


Dirikuh kini berada di ukm ketika yang lainnya sedang berhibur di rumah.. huhu~
Takpe2.. Esok dah maw pulang ke rumah.. yeah!


Selasa yang lalu, dirikuh berjumpa dengan kesayangankuh, Sheera dan Syikin semata2 maw celebrate birthday mereka yang da lepas.. Semuanya last minit termasuklah hadiah.. Mana taknye, time2 nak jumpe tuh jugak sempat lagi mencari.. Macam2 alasan bagi kat dorang sebab lambat dan berharap sangat tak bertembung.. Ape2 pon, itu jew yang termampu dan ikhlas dari hati.. Hope korang suka yea~ =)

* epi bday sayang2 kuh *


Lokasi adalah di Mid Valley semata2 maw tengok muvie Valentine's Day.. So-so jew lah citernye yang padat ngan watak.. Kadang2 naik pening nak ingat mane satu wataknye.. =p


Then pas tengok muvie, gi layan makan kat SR.. Masing2 ngidam maw makan kat situ.. Pe lagi, layan jew lahh~



* perutkuh suda berbunyi time nih..hee~ *


Sangat singkat pertemuan kitorang disebabkan si Sheera ada hal.. Walaupape pon stil terubat rindu di kala sekian lama tak bertemu.. kan kan.. =p


* penat berjalan..duduk sebentar..sebenarnye saja maw tangkap gambar ;p *



* sayang korang! *


PERHATIAN pada sayang2 kuh!
Happy belated birthday yea.. Hope korang epi2 slalu dan bahagia sentiasa.. Terima kasih kerna sudi melayan kerenah kuh sepanjang perkenalan kita.. Kawan selamanya~
Jangan lupa janji korang maw celebrate birthday kuh grand2 taw.. haha~




★★★ maw jerit kuat2, bole?

Related Posts with Thumbnails